Румунські сайти пишуть про переслідування нацменшини на Закарпатті

10
0

«Більшість дітей закарпатських румунів постійно голодні, босі, голі, лише на деяких із них є хоч якась сорочка, не відвідують школи, проживають по 13-15 чоловік в одній кімнаті».

Зокрема, переглядаючи сайт http://www.romaniantribune.net/, який контролюють румунські спецслужби був, чесно кажучи, «трохи» здивований.

Перечитавши декілька публікацій, які стосувалися життя румунської національної меншини в Україні, зокрема статтю «ROMÂNI CARE REFUZA SA MOARA», починаєш задумуватися, кому вигідно у 21 столітті, на порожньому місці роздмухувати національну ворожнечу.

Якщо вірити написаному в матеріалі статей румунських сайтів, то на Закарпатті відбувається злочинне переслідування румунської нацменшини.

Цитую: « більшість дітей румунів постійно голодні, босі, голі, лише на деяких із них є хоч якась сорочка, не відвідують школи, проживають по 13-15 чоловік в одній кімнаті».

Українці, як виявляється примушують жити закарпатських румунів у глиняних будиночках за межами сіл.

І це при тому, що на Закарпатті споконвічно вважалися найбагатшими саме села де компактно проживає румунська нацменшина. Як, приклад тому, хоча б селище Біла Церква. Зокрема, це пов’язано з працелюбністю румунів. Крім того, десятки програм по підтримці національних меншин на Закарпатті, в тому числі і румунської нацменшини. І замість вдячності румунів з «Великої землі» подібна ахінея на румунських електронних ЗМІ.

Закарпаття впродовж тисячоліть відрізнялось толерантними відношеннями між різними національностями, тож залишається дійсно сподіватися, що чиновники з Бухаресту звернуть увагу на подібних писак, та примусять відповідати за свої слова.

На фото: у Рахівському районі Закарпатської області є село, яке називається Біла Церква, де вже понад десять років поспіль проводиться фестиваль румунської культури на честь свята Мерцишор.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також