Румунські угорці написали заяву в ООН на захист угорців Закарпаття

16
24

24 жовтня у святкування Дня ООН румунські угорські політичні партії та організації підписали спільну заяву на захист прав меншин, яку подали в Організацію Об'єднаних Націй.

Зокрема у ній йдеться про утиски закарпатських угорців.

"Оскільки тепер в Україні не лише позбавляють представників закарпатських меншин їх прав, а й переслідують угорців, слід нагадати про статтю 2 Декларації ООН про ліквідацію дискримінації. Просимо попередити Україну, відповідно до статуту ООН, аби вона несла відповідальність щодо прийнятого нею документу", - зазначається в заяві.

Заяву підписали представники Демократичної спілки угорців Румунії (RMDSZ), Угорської Народної партії Трансильванії (EMNP), Угорської Громадянської партії (MPP), а також представники угорської національної ради (EMNT) і Секейської національної ради (SZNC). Зустріч партій та організацій відбулася 24 жовтня в Коложварі (Румунія) за участь Каталін Сілі, уповноваженого держсекретаря прем'єр-міністра Угорщини.

Дивіться також: Ілдіка Орос у Будапешті: угорців утискають в Україні за фашистськими методами

Коментарі

В
Віталій

Мадяри підери

В
Віталій

Слава Україні.Закарпаття ото Україна була і буде,мадяри валят ми в мадярщину(я з Хуста)

Ш
Шоні

До “судьба раба”.Іменно так.Без першого речення,бо там не зрозуміло. До “о”. Ви майже з бодуна!?Ха-ха.

СР
Судьба раба

Люди якщо так далi будете вестися на всю провокацi тодi у вас рiвень життя нiколи не помiняэться. Останетесь в судьбi раба, топто бiгати на заробiтки щоб прокормити сiмю бо в украiнi цiни вищi нiж в европi... Виновна влада яку ми так усердно терпими та продажнi копи та воэннi якi при переворотi не захистят свiй народ стануть його бити владу захищати... ГАНЬБА

О
О

Скоро китайские румыны ченить напишут,как это читать и детки такое читают-вопросы учителям задают типа бурятские мексиканцы кактусы на текилу где рубят...

Ш
Шоні

Петя, никуда не треба іти! Не поддавайся бандерофашизму і будеш уважаємий чоловік! Олександре, тать Україна перша никого ненавідить.Руських.мадяру, євреїв,поляки закляті друзі, русину,даже свуй наруд ненавідить!

О
Олександр

Мучився 10 хвилин, ну купа ненависті проти України модератори пропускають, а як за так в бан га-га-га

П
Петя

Короче мені в .... Чи на іти ? Хто що рекомендує?

Ш
Шоні

Петя,не люблю обзивати,но ти гаврилюк!Мадяре ледве тянуть?Тоді вукраїна,што робіть?Шлепаться в лайні?Тебе порох на што поклав?Горниць із голови здойми.Мадяри туй 1000року,а вукраїна,якихось 26 року,так,што неборе сам розумієш кому треба утці пи....ти!?

П
Петя

До Док13 16 непереживай із мадярами ліпше небудеш жити. Они самі лидви тягнуть Орбан поклав йіх на коліна. А кіть нашим мадярам нелюбиться на Украйіні та най п... у мадяри нахрен

П
Петя

Нихожу я нинаякі пересічки буть спокіний . За дятла отвітиш вальку

Д
Доречi

Цей дятел Петя 10:48 ходить на пересiчки на лужанку... Якщо тобi Мадяри не люди ходи на словаки там роби свою пересiчку.

Д
Док

Петя 10:48,вот із-за таких дятлів як ти і жиємо так..

К
Кацап

Попереднi всатi бiльш розумнi були. з Нац меншинами дитячу гiстерику не робили. А цi тепер при властi Тарифи пiднiмемо. с сосiдами посоримось та в внутрi краiнну ворожнечу будемо устраювати. Правильно робiть так далi Моженарештi Львов та волинь до полякiв повернеться, Лiвобережна до Росс а всi остатки будемо називати незалежна в довгаг.

Ш
Шоні

Мацур, сто процентна правда!Ся постмайданна власть,така примітивна,што найся не приказує!До чогося возьмуть,все ся рушить,все превравращавуть в г..о!Советам хватало ума,не кивати мадяр приграничних.При тому,што мадяри войовали проти Совету,што мадяри устроїли 58 рік.Не хібило советам, ош назви держустанов дублювалися по мадярськи.Не хібило советам, ош приграничні райони по руськи тудом з трудом.Зато і мадяри не роптали,зато Мужієвський калхоз процвітав. На сим лем подавай ненависть,злобу,буйку..

М
Мацур

Сама Україна розворошила на чистоиу місці.....а тепер мадяре будуть по цілому світу мітинговати і звертатися в ін. світові організації про *.............*нагадуючи статтю 2 Декларації ООН про ліквідацію дискримінації.

П
Петя

Мадяри не люди форінти не гроші

К
Кот

До 09:53 та 10:38. перестань дурницею майитись. Пiшли далi коров пасти.

ЦБ
Царь батюшка

Цигани ідіть у табор

К
Кот

А я дурко

К
Кот

Коли набухаэться то так його називаю, Бачу ви з ним тьески. :)))

К
Кот

Iмя твого сина.

Х
Ханига

"Тапобарабану" Це румунське прізвище?)))))))

К
Кот

Та по барабану

Читайте також