Русини Закарпаття підтримали закон про освіту і написали лист Порошенкові (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

9
14

Сьогодні у Мукачеві відбулось засідання русинів Закарпаття, де вони підтримали ініціативу влади та новоприйнятий закон про освіту.

У своєму листі-зверненні, русини Закарпаття вказають на важливість вивчення саме української мови у школах регіону, а також можливості навчання рідної мови нацменшинами краю. 

- Русини Закарпаття, як громадяни України, вважають, що українська мова є державною мовою. Але вона не є і не може бути для всіх громадян України рідною мовою. Рідна мова - це материнська мова, і в кожного з нас вона своя. Кожен громадянин України зобов'язаний знати державну мову, незалежно від своєї національної, етнічної приналежності, - йдеться у зверненні русинів. 

Лист-звернення найближчим часом відправлять Президенту України. 

До речі, Угорщина не підтримуватиме ініціативи України в ЄС через освітній закон. 

Коментарі

8
890

Громадяни України - україніці, русини - громадяни Росії, туди най і шуруют

В
Василь

Можно було просто написати : -декілька пенсіонерів похилого віку написали листа президенту. Саме цей лист і буде вирішальним щодо 7 статті.

СС
Сікора Степан Ілліч

Шкода, що ні одної конструктивної пропозиції, хіба коментатора під псевдонімом "Петро". Навчилися ми писати все і ні про що і ображати один одного. Ось така наша культура спілкування

ВВ
Вер Вольф

...Підтримай... у важкий для неї час, а може(???) держава підтримає тебе...КМКС підтримовали і шо з того? що їм дали ? обламали коло самої гузиці і їм дали...

Г
ганьба

Сікора, а може і тобі "перепаде" якась позиція, а то блогів уже зовсім не вигодно стало писати тобі так ? продажники, пирду.и старі.

В
ВАСИЛИНА

сталін перехрестив усьіх русінів на укрів у 1946р були хрестини ко нехтів тот на магадан

М
Мукачівець

А які се русини ? Ко їм дав право рішати за всіх ?

П
Петро

Правильно русини все роблять, все треба робити поступово, щоб київських чиновників i галіцаев-ідеологів не лякати, вода камінь точить

СС
Сікора Степан Ілліч

Русини є громадянами України, якщо мова йде про загальнодержавний закон. А підтримавши його русини мають право вимагати визнання себе як нацменшини України, з правом навчатись рідної мови. Підтримай свою державу у важкий для неї час, а може держава підтримає тебе.

Є
Єден

адеватний народ.

Л
Лось

Неє такого як русини. То старий етнонім українців

А
Антимазо

Хіба русини вже визнані як національна меншина?

СС
Сікора Степан Ілліч

Фальшивка? Чому? Я теж був на "круглому столі" і вважаю, що Закон України "Про освіту" дуже необхідний нашій державі, нашим молодим громадянам

М
Мукачівець

Фальшивка

Читайте також