Русини Закарпаття просять Росію визнати незалежність

8
3

Підкарпатської Русі від України

На цей крок русини вирішили піти після того, як офіційний Київ в черговий раз проігнорував їх вимогу про надання автономії у складі України.



`Ми дуже довго добивалися автономії, чи не кожного місяця протягом останніх років зверталися до влади країни, навіть глухий б вже почув. Але цього не сталося, тепер добиватимемося незалежності`, - заявив прем`єр-міністр республіки Петро Гецко в інтерв`ю офіційній `Російській газеті`.



Русини - четверта після росіян, українців і білорусів група східних слов`ян, що проживає в основному на території Закарпатської області України. Вони вважають себе окремим народом і добиваються права на самовизначення.



У інтерв`ю РГ доктор філософських наук Едуард Попов відзначив, що в Підкарпатської Русі є досвід існування у вигляді незалежної держави і автономної республіки. Правосуб`єктністю вона володіла починаючи з 1919 року, а потім добровільно увійшла до складу Чехословакії як автономна республіка.



25 жовтня в Мукачеві, що в Закарпатської області України, відбувся Другий європейський конгрес русинів, на якому було проголошено відтворення автономної республіки Підкарпатська Русь у складі країни, і висунуті вимоги до офіційного Києва - до 1 грудня визнати автономію республіки. Інакше русини обіцяли добиватися права на самовизначення поза межами країни.




Коментарі

НЗ
Не Зварич

Гнати Зваричу з рудного краю

С
сидор

за такі провакації треба садити в тюрму

А
Андрій

В 128 раз просять. Це вже не новина бо стара, хто її подав і для чого?

Читайте також