Рибалка по-закарпатськи: 135 порушень зафіксували у листопаді

10
0

Підводячи підсумки рибоохоронної діяльності інспекторського складу Закарпатдержрибоохорони за листопад місяць необхідно відмітити , що основна діяльність Головного управління була направлена на виконання заходів по дотриманню режиму осінньо-зимового нерестового лососевих видів риб та реалізації завдань за рішенням колегії Держрибагентства, виконання заходів передбачених Програмою відтворення лососевих видів риби у басейні р.Тиса, а також за дотриманням обмежень рибальства на зимувальних ямах.

 

За вказаний період викрито 135 порушень правил рибальства з яких 5 випадків браконьєрство (порушниками завдано збитку державі на суму 800 грн., інспекторами затримано 6 кг. незаконно добутої риби). За порушення умов господарювання та порушення правил спеціального використання у суди направлено 2 справи (ст.164 і ст.85ч.5 КУПАП). Під час перевірки експлуатації гідротехнічних споруд без рибозахисного обладнання викрито 6 порушень (ст..86-1 КУпАП), у двох випадках притягнуто до відповідальності керівників господарюючих суб'єктів за невиконання раніше направлених їм приписів (ст..188-5 КУпАП). 
В ході проведення рибоохороної роботи вилучено 16 заборонених засіб лову, по одному із суб'єктів господарювання проведено розрахунок на відшкодування збитків по спеціальному використанню ВЖР на суму 22 611 грн., державними інспекторами накладено 7 071 грн. адміністративного штрафу, в бюджет країни у співпраці з "державними виконавчими службами" районів стягнуто 14 152 грн. штрафу. 
 
Планово сектором іхтіології здійснено заходои контролю зариблення та вилову у користувачів СТРГ (Виноградово, Берегово). З метою запобігання порушень природоохоронного законодавства під час господарської діяльності на водних об'єктах видано 17 приписів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також