Римський Папа Франциск відвідає Угорщину та Словаччину

2
0

Папа Франциск підвтердив, що восени відвідає Угорщину та відвідає месу, яка завершує 52-й Міжнародний Євхаристійний конгрес в Будапешті.

Глава Католицької Церкви також прийняв запрошення президента Словацької Республіки Зузани Чапутовой. Понтифік планує відвідати Братиславу під час поїздки, приуроченої до Євхаристійного конгресу в Будапешті.

Про свої плани Папа Франциск повідомив під час прес-конференції на борту літака при поверненні з Іраку, повідомили Vatican News.

Зузана Чапутова радісно відреагувала на повідомлення про плани Святого Отця. За її словами, візит Папи в Словаччину «стане символом надії, якої ми так відчайдушно потребуємо».

На грудневій зустрічі президент Словаччини подарувала понтифіку чотири великі різдвяні свічки, зроблені людьми з малозабезпечених сімей, а також картину із зображенням Діви Марії, покровительки Словаччини. Лідер країни привезла до Ватикану 10 тисяч ПЛР-тестів на новий коронавірус, переданих словацькими вченими.

У столиці Угорщини Папа Франциск планує бути присутнім на заключній месі конгресу, яка відбудеться в неділю, 12 вересня, о 11 годині ранку на площі Героїв.

Угорщина організує захід вдруге. Перший випадок, 34-й конгрес, що відбувся у 1938 році, завершився святою месою, яка залучила півмільйона віруючих на площі Героїв у Будапешті.

Під час папства Іоанна Павла ІІ Папа здійснив два офіційні візити до Угорщини: перший - у 1991 році, він відвідав Естергом, Маріапоч, Печ, Будапешт, Сомбатхей та Дебрецен. П'ять років потому, у 1996 році, він додатково відвідав Дьор.

Розпочнеться це свято великою Святою Месою на стадіоні ім.Ференца Пушкаша в Будапешті, під час якої відбудеться обряд Першого Причастя. Завершальна літургія запланована 20 вересня на площі Героїв. Центральні події Конгресу відбуватимуться в павільйонах «Hungexpo», заплановано молитви, катехези, меси. Також відбудуться супровідні заходи — концерти, вистави, молодіжні зустрічі, зокрема — концерт, поєднаний з вечірньою молитвою.

На 15 вересня заплановано особливу подію: спеціальним поїздом усі учасники Конгресу поїдуть до Естергома, де в місцевій базиліці молитву проведуть монахи-пауліни. Нагодою буде 750-річчя смерті засновника ордену, блаж.Евсевія.

Завершальні літургійні урочистості розпочнуться по обіді 19 вересня Святою Месою на площі Лайоша Кошута. За цієї нагоди буде виставлено корону св.Іштвана І (997-1038) та реліквію його забальзамованої руки («святу правицю»). Після Меси процесія зі свічками пройде на площу Героїв.

Конгреси відбуваються з 1881 року в різних місцях світу, останнім часом — кожні чотири роки. Господарем попереднього було Себу (Філіппіни). В Україні Перший Євхаристійний конгрес відбувся 26 травня — 3 червня 2012 року.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також