Самотужки зібрали 40 тис. грн: школярі придбали два FPV-дрони для воїнів Закарпатської бригади (ФОТО)

37
0

Учні Ужгородського ліцею №8 придбали два FPV-дрони для військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП, FPV-дрони сьогодні, 4 квітня, передали представникам Ужгородського ТЦК та СП, щоб ті відправили захисникам Закарпатської бригади на фронт.

Директорка закладу Лариса Мигалина розповідає, наприкінці березня в актовій залі ліцею відбувся благодійний концерт «На підтримку ЗСУ». Учнівський, батьківський та педагогічний колективи ліцею активно долучилися до збору коштів. За них і закупили дрони.


Сергій Ярошенко, військовослужбовець Ужгородського РТЦК та СП, каже: «Школа зібрала кошти і звернулися до ТЦК з питанням чим можуть допомогти війську, ми їм запропонували закупити FTP-дрони, проконсультували. І зараз отримуємо з рук учнів ці два безпілотника, які передамо в 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду».


Президентка Ужгородського ліцею №8 та голова самоврядування Ангеліна розповіла, що часто в спілкуванні між учнями піднімається тема про благодійні збори, ініціативи – все для допомоги військовим. «Навіть маленькі діти постійно поповнюють скриньки. Часто проводимо ярмарки, передаємо військовим солодощі й малюнки».

Також Ангеліна оголосила про початок челенджу між освітніми закладами Ужгорода «Школярський зліт. Забезпеч захисників «очима»», спрямований на закупівлю дронів.

Як вдячність за ініціативу школярів, військовослужбовці Ужгородського РТЦК та СП показали дітлахам як керувати дроном та які принципи дії FPV-дронів.





Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також