Санкції проти Угорщини: Європарламент вирішив вперше позбавити країну-члена права голосу

6
9

Європейський парламент в середу проголосував за пропозицію щодо застосування статті 7, яка може призупинити право голосу, щодо Угорщини.

Таке рішення прийняте через "системне погіршення верховенства закону, демократії і основних прав" у країні. Йдеться про закони, які прийняті в Угорщині останнім часом і стосуються нелегальних мігрантів та посилення вимог для шукачів притулку. А також діяльності неурядових організацій та закону про освіту, який суттєво обмежив діяльність Центральноєвропейського університету в Будапешті.

Ця процедура може призвести до подальших санкцій щодо країни.

Наразі Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) було запропоновано підготувати доповідь щодо Угорщину з метою проведення голосування про застосування перших кроків Статті 7, яка призупиняє права голосу.

Резолюцію була прийнято 393 голосами проти 221 (64 депутатів ЄП утрималися).

Слід додати, що до такої процедури в Європейському Союзі не вдавалися ще жодного разу.

Нагадаємо, що у квітні у Будапешті відбулися масштабні протести на захист Центральноєвропейського університету, засновником якого є Джордж Сорос.

Коментарі

G
gumi

до івана ще приклади монолітної етнічної нації в Європі, що має свою державу, не міняли релігії, не обєднувалися з різних племен? пошикуйте ерудицією!

G
gumi

до івна пальо і асимільовані мадярами русини стали українцями. ПРОСТО ГЕНІАЛЬНА АСИМІЛЯЦІЯ :D

ДІ
До іван пальо

Іване, ти дебіл кончений

В
Вася

До "18.05.2017 00:47" Якщо бють твою жону то винуватий сусід якщо гвалтують твою жону то теж винуватий сусід бо він сусід! Чи може не так? Винний не порох, а люди які сруть в коментах які на більше не спроможні!

ІП
Іван Пальо

Угорці ніколи не були монолітною етнічною нацією. Це десять різних азіатських племен. Один раз вони вже змінили расу, культуру і релігію. Хай асимільовують пришельців як колись асимілювали нас, русинів.

Я
Я

Мадярщина держава котра не довжна МВФ а ні коп'я !!!!!!! ПЛюс до того ще і ВИГНАЛА їх з держави !!!! А наш вонячий Порох с*ка ходить кругов як жебрак з протягнутов руков !!!! ОБому уже отсохла та рука П'яниця Кончена а не президент

Я
Я

Ще три роки та у мукачеві самі чорні індійці будуть ходити!!*!! уже пару є їх

ДА
До Айно

А що є ефективним з точки зору розвитку людства: - залишатись людству поділеним на країни, зберігати свою яскраво визначену національну ідентичність, поділитись на віруючих вченням Ісуса, Мухамеда, Буди, на ради та народності, форми державного устрою та правління? Чим більше розбіжностей тим більше мотивів та підстав для штучного створення конфронтації. - піти шляхом глобалізації, знищити відмінності між народами та державами, створити єдину наддержавні структуру управління людством, вбити суб'єктивне? Це все філософські питання і відповіді поки що не має. Але фактично вже зрозуміло, що інститут держави, який був сформований в 19 сторіччі вже не відповідає вимогам сьогодення. Інститут держави в тій формі, яку ми бачимо зараз, не здатний ефективно виконувати функції, які повстають перед людством.

А
Айно

Угорці прагнуть зберігтися як народ - національно і расово. Але це не подобається Гейропі, вожді якої намагаються перетворити всі народи в безродних космополітів і содомітів, якими легше маніпулювати.

Читайте також