Сауна - задоволення і користь

28
0

Одеські лазні і сауни задовольнять будь-які смаки

Кращі лазні і сауни Одеси можна знайти на веб-сайті bani.ua. Серед них:

  • російські лазні;
  • лазні на дровах;
  • фінські сауни;
  • турецькі лазні і т. д.

Ще на початку кам'яного віку стародавні люди використовували гігієнічні, профілактичні та лікувальні властивості пара від води, якої поливали гарячі камені.

У наш час людське тіло можна нагрівати в сауні різними способами: гарячим повітрям і гарячою парою; гарячою водою, в тому числі насиченою сіркою; гарячими тирсою, піском або камінням; інфрачервоними променями і т. д.

Потовиділення

У сауні ми піддаємося впливу тепла, яке зміцнює і лікує тіло (це називається термотерапією). Основна перевага сауни - підвищене потовиділення: тіло охолоджується і з нього виводяться непотрібні продукти обміну, тобто відбувається детоксикація.

В організмі налічується понад два мільйони потових залоз, які розташовані по всій поверхні шкіри. Виділений ними піт випаровується для охолодження тіла. У звичайний день залози виділяють близько одного літра поту. У сауні таку кількість поту виводиться за 15 хвилин.

Апокріновие потові залози починають функціонувати в міру дозрівання організму, в основному вони розташовані в пахвових западинах, лобкової області, голові і виділяють піт, який містить жири та інші органічні речовини (гормони, феромони), тому він має специфічний запах, який може бути особливо сильним з -за життєдіяльності бактерій.

Потовиділення не тільки регулює температуру тіла. Десятки хімічних речовин, таких як пестициди, ліки, різні розчинники, діоксини і т. Д. Потрапляють в наш організм з їжею, питною водою і повітрям. Один із способів вивести ці речовини з організму - потовиділення.

Фізіологічні зміни

В одеських саунах використовується високоякісне обладнання і строго дотримуються всі технологічні процеси. Тому користь сауни в Одесі не обмежується детоксикацією. Тепло в сауні, підвищуючи температуру тіла, викликає різні фізіологічні зміни в усіх системах організму. Таким чином поліпшується кровообіг, постачання клітин киснем і живильними речовинами.

Сауна в Одесі покращує стан шкіри, знімає болі, м'язові спазми, збільшує амплітуду рухів. Інфрачервоне тепло сауни в поєднанні з кисневою терапією використовується для профілактики і лікування таких захворювань, як:

  • ожиріння;
  • діабетична нейропатія;
  • діабетична стопа.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також