СБУ відреагувала на список держслужбовців Закарпаття з угорськими паспортами

12
5

Речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що вони не можуть притягнути до відповідальності державних службовців, адже в законодавстві немає за це відповідальності.

Нагадаємо, 8 жовтня сайт "Миротворець" оприлюднив список 313 держслужбовців та депутатів Закарпаття, які, як стверджується, поруч з українським є власниками громадянства Угорщини.

В СБУ кажуть, що в межах своєї компетенції можуть лише позбавити їх доступу до держтаємниці.

— Ми в межах своєї компетенції можемо їх позбавити доступу до держтаємниці, якщо вони є її носіями. Все, - зазначила Гітлянська.

Зазначимо у списку перераховано переважно депутатів сільських рад Закарпатської області, державних службовців переважно районних адміністрацій і навіть військовослужбовців. Зокрема наведені їхні дані - а саме номери закордонних паспортів Угорщини (так званого "утлевела").

Коментарі

ДВ
до верховиця

Миротворець то дєтіще авакова, геращенка, туки. А значить то мусорський сайт. Думош "правоохоронці" возьмуться за тот сайт? сомнівавуся

1
17

Най п'ють воду. Можуть і пувдеци.

ПД
Правдоруб до "верховинця"

Коли мова про КОНКРЕТНІ ОЗНАКИ злочину в діях особи та можливе порущення нею чинного законодавства України, отмазки на взірець розголошення персональних даних - НЕ БАВЛЯТЬ!!!

7
777

Ваша країна хоче до Європи? А чи чули ви о т.зв. GDPR, alias Загальний регламент про захист даних? Ви порушуєте права людини. Ганьба

В
верховинець

А чи знають "мироносиці" з "Миротворця"щось про доступ до інформаціі та розголошення персональних даних? Чи для них Закони не писані? Хай правоохоронці розберуться,

Читайте також