СБУ взялась і за одеський благодійний фонд "Корпорація монстрів"

36
0

Наразі Служба безпеки України відкрила провадження щодо діяльності фонду.

Про відкриття справи повідомила у мережі глава одеського благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова.

«Ми пройшли стільки перевірок, підстав, спроб відкатів та випробувань мідними трубами, що вам навіть і не снилося. І жодного разу ми не підвели тих, хто довіряє нам. І жодного разу не були помічені в якихось скандалах. Подібні спроби зачепити фонд, який ставить на баланс навіть вживані речі, викликають у мене тільки одне бажання — закотити очі і зображаючи мудрого Соломона сказати: «Ну що, і це теж пройде». Я не закрию фонд», — написала Ножевнікова.

За її словами, нещодавно фонд проходив аудит Міністерства оборони, саме на її запрошення. Для них Міністерства всі документи були відкриті.

"Я знаю, що вони ще й штурмують хлопців військових - викликають на допити, розмови і визначають, хто і як працює з волонтерами та фондами. При чому вони штурмують не тих, хто їм потрібен.. і ходять перевіряти не тих, кого давно треба було повісити за ногу на майдані. Сумно, і трохи соромно за те, що відбувається", - додає Катерина.

Сама ж Служба безпеки України у коментарі «Українській правді» пояснювала, що перевіряє інформацію та реагує на сигнали в рамках боротьби зі зловживаннями під час розподілу гуманітарної допомоги. «Але підкреслюємо, що працюємо виключно у правовому полі. Тож в організацій, які не здійснювали протиправну діяльність, немає підстав для хвилювання», — додали в СБУ.

Нагадаємо, схожа ситуація відбувається і на Закарпатті. Тут нещодавно оголосили підозру голові "Руху підтримки закарпатських військових" Галині Ярцевій.

Тиждень тому в офісі Руху підтримки закарпатських військових правоохоронці провели обшуки. Тоді, під час обшуку слідчі без ордеру вилучили все до єдиної коробки.

Додамо, що «Корпорація монстрів» так само як і закарпатські волонтери з 2014 року допомагає переселенцям, малозабезпеченим сім?ям, сиротам. З 2020 року — людям, які постраждали від пандемії коронавірусу, з початку війни — військовим. Офіційно фонд зареєстрували в 2017 році.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також