СБУ взялась за росіянина, який вербував закарпатських заробітчан

11
16

Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських заробітчан для участі у проплачених акціях.

Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували мешканців Закарпаття.

Під час «семінарів» та «конференцій» куратори відпрацьовували жителям регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатської області.

Співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність одного з керівників громадської організації – колишнього співробітника спецслужб РФ.

У 2015 році він завербував декількох мешканців Закарпаття, які за гроші погодилися брати учать у перекритті в регіоні доріг, проведенні протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів на підтримку автономізації області, створення фейкової республіки «Підкарпатська Русь».

Оперативники СБ України встановили, що куратор передавав агентам інструкції, в яких описувалися деталі організації необхідних Кремлю протестів – від місця проведення, кількості людей – до тексту лозунгів і вимог.

— Дії громадянина Росії слідчі Управління СБУ в Закарпатській області кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Громадянин РФ оголошений у розшук. Стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії,  — пише прес-служба СБУ. 

Дивіться також: СБУ викрила на Закарпатті чоловіків, які налагодили ретрансляцію російських телеканалів

Коментарі

В
Василь

До"Василю ПІДЕРАСУ"Стежу,рідний мій,стежу за своїми словами:угробили індустрію Вароша,фізично знищили -шляхом створення умов,несумісних з життєдіяльністю людини- розумних городян,-ваші: тупі рагулі-зрадники,які окупували всі структури влади.Хто набудував собі палаци на крові і стражданнях городян?- суцільно ваші,рогаті злодії,члени ОПГ"Селюки у владі": преступнікі-"прокурори",преступнікі-"судді",преступнікі-"чиновники",преступнiкi-офіціри зі спеціальними т.зв. званнями- всi,до одного,селюки. Всі зав'язані родинними зв'язками,тотальною корупцією,спільними злочинними діями/бездіяльністю по розграбуванню наших міст.Покажи мені хоч одного народного депутата-городянина,з хорошою "родословною",чесними заслугами перед народом і серйозною освітою- їх немає,тільки ваші,селюки(в місті!) з "дипломами" Рагуль-"вузiв" і злочинним справжнім. Де палаци офіцерів-городян з військовими звніямі?- їх теж немає,а ось у селюків з спецальними званнями - всюди.Ви злодії і терористи,зрадники України. I крапка!

ВП
Василю ПІДЕРАСУ

Ти вважаєш шо якщо людина з села а ти недоправку з вароша та люди з села тупі й усьокоє убсираня???!!! Ти убисранику квартирний торгашу йо!аний сліди за словами !

В
Василь

Питань два: чому СБУ не предотвратіла терористичне,збройне захоплення влади в Києві взимку 14-го року на етапі "Задуму",що спричинило за собою "втечу" Криму,Громадянську війну на Донбасі і різкий сплеск смертності серед зубожілого населення в "тилових" областях(по суті,- ті ж загиблі на Громадянській війні,тільки хто ж їх пiдраховує...)? Питання що випливає: в СБУ,суцільно укомплектованому тупими селюками,холуями терористів-олігархів,грабують Україну -на крові страждання народу- зрадники,так? Питання риторичне бо селюк на держпосади - це злодій,холуй,шістьора,обслуга терористів,подхолуйнік,паразит і рекетир. Ні на що розумне,творче тупі і бздлівi неандертальці-рагулі не здатні апріорі. Довбане селючьё!

5
55

служба БАРАНІВ україни найся возьме уже за розум..бо мелють шо попало..

КС
коли СБУ візьметься за бариг

На сьогоднішні в Україні 60% населення живуть за межею бідності. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив координатор системи ООН в Україні, постійний представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер, передає кореспондент УНН. “Стосовно України, ми говоримо про 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб, 2,8 млн людей з інвалідністю, 60% населення знаходяться нижче межі бідності”, — сказав він. Презентуючи звіт ПРООН щодо людського розвитку, він зазначив, що “у цьому звіті є корисна інформація, яка може бути використана для України, зважаючи на її специфічний контекст”. У свою чергу директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України академік Елла Лібанова, додала: “Йдеться про те, що національний дохід в розрахунку на одну особу знизився за 25 років, у 2015 році знизився порівняно з 1990 роком на 31,9%”.

П
Полкан

Руські служби робллят з українцями ипен то, што американські служби робили з українцями пару років тому. Нич особистого, йсе просто глобальний бізнес.

ГО
Гуцул Орест

У нас тепер все так буде.коли гряне очередное покращення то аби народ не сильно бушував буде якийсь повод відвернути увагу від цьго...когось завалять...руський слід побачать..щось взорвуть...терориста якогось сбу зловить...аби тема була друга головне

Й
йпрст

хлопці, не будьте дітьми. Сись іштван-дешевий галицький провакатор, який ся прикривать чужим іменьом

I
igen

Уд газу будеме одказуватися потихі. Не береш газ а їм плати. Дагде такоє щи є?

ВЦ
Васі цімбор

До Іштван Іди забийся у гузицю мадярську! Набий собі голову дурну! Чоловік на сім'ю робить а ти воняку лем туй воняти годин! Гімно тя на світ справило такого дурного. Шкода діти твоїх бо у такого придурка як ти лиш даунята будуть.

І
Іштван

Вася, уже за се ош пять років робиш на ворога тебе треба у писок бити,гімно а не людина!

В
Вася

Боже яку х...ю пишите , пять років туй роблю , нико ня вербує і нич ми не предлагає. І на політичні теми нико зо мнов говорить. Робиш собі Тай роби , кому туй до тя діло .....

Д7
до 77

семінари під прикарпаттям тому і зорвали у Волині, а не у Закарпатті!!

ДР
До редакціі

Шо там з абонплатов за газові труби?

7
77

ВИ РЕАЛЬНО У ЙСЕ ВІРЕТЕ??? ВИ ДУМАЄТЕ ШО НАШІ ЗАРОБІТЧАНИ НЕЛЕГАЛИ ХОДЯТЬ У МОСКВІ НА СЕМІНАРИ ПО КУРСУ СЕПЕРАТИЗМ??? СВІТ Й*БНУВСЯ!!! ЦЯ ДЕРЖАВА НЕАДЕКВАТНА!!!

О
Оксана

Ще пару покращень, тобто абонплат на газ, електрику, воду, повітря, сонячне світло.... І Україна сама розвалиться, і без допомоги Росії!!!

Читайте також