СБУ запропонувала дієвий спосіб, щоб позбутися московського патріархату в Україні

18
4

Голова СБУ Василь Малюк надіслав до Верховної Ради пропозицію про дієвий спосіб заборони діяльності філії російської церкви в Україні під назвою УПЦ МП.

ЯК повідомляє Рух ЧЕСНО, посилаючись на лист Василя Малюка до Микити Потураєва, згідно з пропозиціями СБУ, релігійні організації можуть бути ліквідовані, якщо їхні представники вчинили злочини за статтями про "пропаганду війни", "тероризм", "розв'язання та ведення війни".

У листі йдеться, зокрема, про те, що діяльність російської православної церкви (РПЦ - ред.) на території України спрямована на підтримку збройної агресії Росії, "реалізацію геноцидної політики РФ" та депортацію українців. РПЦ не відокремлена від РФ, а її керівництво перебуває в тісній взаємодії з органами державної влади та спецслужбами. Таким чином РПЦ виконує функції "державних службовців у релігії" та реалізує державну політику Росії через наявні засоби впливу та влади.



Зазначимо, що нещодавно у Верховній Раді зібрали 226 підписів на підтримку законопроєктів про заборону УПЦ МП. Однин із законопроєктів, № 10126, передбачає доповнення переліку правових підстав для припинення за рішенням суду діяльності релігійних організацій, уповноважені особи яких засуджені за вчинення злочину проти основ національної безпеки України або за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтями 161, 258 – 258-6, 436 – 438, 442, 447 КК України.

Це статті щодо "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", "терористичний акт", "пропаганда війни", "планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни", "порушення законів та звичаїв війни", "геноцид" та "найманство".

Згідно з п. 5 ч. 4 ст. 16 закону "Про свободу совісті та релігійні організації", наразі діяльність релігійної організації у судовому порядку припиняється виключно у разі засудження її уповноважених осіб за вчинення кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України, передбаченого статтею 111.1 КК ("колабораційна діяльність").

Нагадаємо, з початку війни СБУ викрила понад 60 кліриків УПЦ МП. Вони викрадали людей, продавали зброю та дитяче порно.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Василь

Давно пора запретити в нас і Марка і Федора їх в росію відіслати а тут має бути Українська Церква а не руска

.
...

Я тоже ще не чув, щоб в церкві комусь дали пістолет, а лише чув молитву!Слава Ісусу Христу!

М
Мукачівець

Добре, що в Україні насправді ніякого УПЦ МП не існує... СЛАВА БОГУ, що в нас є Українська Православна Церква, яка зараз і завжди сповідує Євангельські цінності і веде своїх пасомих до вічності з Богом...

В
Вова

Давно пора. Граєтеся з тими сепарами як кішки-мишки. Путін за кожного статусного гебешника в рясі дасть по 100 наших військових.

Читайте також