СБУ затримала групу осіб, що планували серйозну диверсію на Закарпатті

18
35

Співробітники СБУ викрили та зруйнували плани російських спецслужб розхитати ситуацію в Закарпатській області та втілити антиукраїнський сценарій створення так званої «Республіки Підкарпатська Русь».

СБУ викрила групу осіб, яка за завданням російських спецслужб готувала створення в регіоні чергової штучної «народної» республіки випробуваним Кремлем способом – шляхом примусової «федералізації» України.

Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об’єктів диверсійно-підривними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої «місцевої самооборони», повідомляє прес-центр СБ України.

Під час обшуків оперативники СБУ вилучили документи російською мовою, які містили детальний опис антидержавних дій та диверсій для «створення напруженої ситуації в Закарпатті». У планах зловмисників були «акції залякування стосовно представників влади, спецслужб, політичних та ділових кіл» з визначеними конкретними датами, зокрема у листопаді ц.р. 

Ватажок групи,  як випливає з вилучених СБУ документів, уже намалював собі найвищий пост у так званій псевдореспубліці.  Він же без зайвої скромності розробив кошторис реалізації плану насильницької зміни конституційного ладу у понад 9 мільйонів доларів США, які сподівався отримати від російських кураторів «проекту». Наразі цей громадянин України, якому СБУ оголосила підозру у скоєнні злочинів одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, втік і переховується на території РФ.

Слідчими УСБУ в Закарпатській області спільно з органами прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (державна зрада) та ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Коментарі

Ф
Фітькош

Усім тим, ко ся не розуміє у світі білому, пяницям, наркошам, недоношеним, сліпим, глухуюватим, прибічникам Петі, Сідора і Мудранинця ко пише ош "...ото всьо понти СБУшні, показники...", "...у нас такого ниє...", "...нико туй нич не вчинить, бо ми тихі і мирні...", хочу повісти ош уйдіть із прострації, протрезвійте, открийте очі, помийте уха і позвідайте в люди ко знає што реально ся творить у Закарпаттьови. Почитайте ЖЖ дебіла Гецка (getsko-p.livejournal.com) та узнаєте што є реально... А хлопцям з СБУ хочу сказати "Так тримати!!! Молодці!" валіть їх всіх дебілів, хто з нашого краю хоче зробити Лугандон.

Р
Русін

Пак айно. сбу вшетко придумало сфабрікувало для показнику а зашто тогди гецько накивав кетами із свйої хижи кіть му ся нішто бояти най би си дале продовжав вести заканопослушу жизнь на украйні.

С
Слава

Всіх у кого тестостерон зашкалює і наслідком цього є неадекватні бублікації у коментах з хаянням роботи сбушників отправити в АТО. там всі пообсераєтеся герої потрепатся.

В
варя

Урчіте же ё. Правду кажете хлопці. Гія сих мудофілов гнати гет з нашої земли. Най си звиздуют у Крим одєднаються од росії учинят там подкримацьку русь а пак дале присоёдиняться до Украіни пуд руководством сого премєр міністра росіїста. а пак дале ся будут бітькати ош пучат їх фсбешники. так аби не знали деся притнути

Л
Лепак

Не буде туй ніякої москальмької або русинської автономії! йсе земля УКРАЇНСЬКА!!!!!!! понакурювались та троять! дебіли!!!!! запалити вас! всі будете сидіти! пітушня!

Б
Бітанга

йОБАНИЙ пУТЛЕР !!!! І ТУЙ СВОЇХ ВОШЕЙ НАЧЕСАВ!!!КОБИ ОНИ В ПЕКЛІ ГРІЛИ!!!! і РУСИНИ І МОСКАЛІ!!!!!!!1 РОЗВАЛЮЮТЬ НАШУ ДЕРЖАВУ!!!!!! НАДІЮСЬ НАС ЧЕКАЄ ПОКРАЩЕННЯ!!! БУДЕМГ ПАМАЛІ ОЧИЩАТИ НАШУ ЗЕМЛЮ ВІД ЦИХ МЕРШАКІВ!!!! І СИДОРІВ, І ВСІХ ДРУГИХ СЕПАРАТИСТСЬКИХ МЕРШАКІВ!!!!!!! А "РОБОЧУ ПРАВДУ НА МИЛО!!! ПОРОЗХОДИЛИСЬ ТУТ!

Г
Гоша

Какова чемберлена та чубакабра а вернее гекон мутит воду с маскальской падачи на закарпатье. пускай рулит у путлера. А остальные шакалы тоже хараши - отрекоглись от своей страны. не терпитца им покомандовать. стать на руко-водящие по телу должностя. чем вы руководить сабрались клоуны. если вы между сабой разабратца не мужите.займитесь реальными делами и не парте койла. а ребята с СБУ реально выполняют свою работу. жаль што гецкона не зацепили вовремя за хвост обаротня.

МХ
Михайло Хуст

Ледве уже кось ся заняв сими сепарюгами. Кулько мож уже деребанити Україну.У тюрму їх

З
Закарпатец

-----------------ДОКЛАДНАЯ В СБУ ---------------- ДО ЛЮСТРАТОРОВ ПРОШУ ОБРАТИТЬ ВНИМАНИЕ НА СТАРУХУ ШАПОКЛЯК - ОНА ЗВЕРСКИ ЗАТРАВИЛА ЧЕБУРАШКУ И НОСИТ В КОШЕЛКЕ КРЫСУ ПОДОЗРИТЕЛЬНО ПОХОЖУЮ НА ЯЙЦЕНЮХА

З
Закарпатец

_______________ДОКЛАДНАЯ В СБУ ___________________ Обнаружил чистосердечное признание российского агента по кличке "Голубой" телефон: +380 (462) 91-50-46 портфолио: www.youtube.com/watch?v=pMF2wxT-9PU

З
Закарпатец

--------------ДОКЛАДНАЯ В СБУ ----------------------- Находясь проездом , по Вашему заданию в Москве, с большим трудом выкрал записку Путина: ДОРОГИЕ БАНДЕРОВЦЫ, СПАСИБО ВАМ И ВАШЕМУ СУТЕНЁРУ ОБАМЕ ЗА КРЫМ, БЕЗ ЕГО ЧЁРНОГО МОЗЖЕЧКА И ВАШИХ КОРИЧНЕВЫХ МОЗГОВ Я БЫ ЕГО НЕ ПРИСОЕДИНИЛ, ОТДЕЛЬНОЕ, ОГРОМНОЕ СПАСИБО ЗА ЮГО-ВОСТОК УКРАИНЫ, ЕСЛИ СМОЖЕТЕ ПОМОГИТЕ ВЕРНУТЬ АЛЯСКУ. ЛЕЧЕНИЕ В САНАТОРИЯХ КРЫМА И ОРДЕН ДВУГЛАВЫЙ ХОХОЛ НА САЛЕ ГАРАНТИРУЮ КАЖДОМУ. -------------- В.В.ПУТИН

З
Закарпатец

----------------ДОКЛАДНАЯ В СБУ------------ Обследуя сартир Береговской псих больницы обнаружил секретные записки командиров батальонов нацгвардии проходивших реабилитацию перед заседаниями в Раде. Основну бойовиків становить колишня кримська Альфа,Бетта, Гамма, Лямбда, Эпсилон, Хрюша и Каркуша,Крокодил Гена и Чебурашка ..... Беркут та чеченці - (командиры "Донбасу"та "Айдар" из палаты №6 Береговской психбольницы.)

З
Закарпатец

-----------------ДОКЛАДНАЯ В СБУ--------------- Обследуя, по Вашему приказания туалеты Мукачева, обнаружил на стенах новые лозунги МАЙДАУНА: Слава Инфляции! Дефолту Слава ! Смерть стабильности! Нищета понад усэ !

СЗ
Справжній Закарпатець

Хлопці із нашого краю другого донбасу не боде! Доста! Гниди продажні за 9 лимонів доларів край стопити в крові, уроди. В нас все спокійно, всі нормально жили, так і буде. А уродам продажним ліпше не начинати бо це наш край, най Бог нас береже!

Т-
толя -дримбана бандеровська троля

Тебе што,НЕДОЙОБКУ,НАЗАД УПУСТИЛИ ИЗ БАНДЕРОБУНКЕРА НАРОД СМИШИТИ?ХВАЛА САЛОЙИДАМ,БО ЗОВСИМ СКУЧНО СТАЛО БЕЗ ТЯ,ПРИЙЕБКУ.ДЕРЗАЙ,ВЕСЕЛИ НАРОД,МАЙДАУНОВСЬКИЙ ХУНВЕЙБИН!

Н
Нижньоворітець

То би було смішно якби ми не мали досвіду Донбасу...на Закарпатті можна зробити страшний конфлікт. Мадярам пообіцяти автономію, циган з русинами підкупити і почнеся страшноє місиво. Що москаль і хоче. Най нас Бог хоронит...

П
ппп

"русинів" дуже люблять мацкалі, мадярони і прочая сволоч, бо они дуже "удобні".... лиш біда, шо русинув не густо, а ті шо є хворі на ВСЮ свою дурну голову_)))

З
Закарпатец

Толян ты что совсем страх потерял? СБУ КАТЕГОРИЧЕСКИ запретило смотреть российские каналы - если не хочешь неприятности от СБУ больше не говори про Россию. Иначе мне как патриот Украины придется тебя заложить

Т
толя

Заместитель председателя правительства российской федерации ОЛЬГА ГОЛОДЕЦ ,на заседении в кремле заявила ,в россии за чертой бедности живет 16000000 человек, каждый девятый . В большинсте своем это семьи с детьми .

З
Закарпатец

--------------Явка с повинной в СБУ----------- Я зомбированный российским телевидением ЗАКАРПАТЕЦ - каждое утро целую портрет Путина, выпиваю стакан водки,сажусь на медведя,беру в руки балалайку и еду на работу нефть добывать После работы заезжаю в "приват" банк - в секретной ячейке получаю деньги и инструкции от ФСБ с путинскими коммунисто-имперскими перлами. Забравшись в секретную колыбу размещаю на www.mukachevo.net - очередной антигосударственный пасквиль на хороших парней из правого сектора, которые конечно не : - убивали на майдане украинцев - сжигали украинцев в Одессе - уничтожали мирное население на Юго-Востоке - устраивали террор против своей же армии,милиции, судебной системы, средств информации и журналистов

БЗ
Брехачи з Управління СБУ в Закарпатскій області.

Немає НІЯКИХ русинів. Безпекаші хочуть вказати ош вони "НЕ ДАРМА" платню уд держави мауть. НИЧ не роблять, лем ходять із надутими щоками, тіпа ДІЛОВІ до одурі, а насправді лем думают, як десь, шось урвати, та якогось ЛОХА із підприємців нагнути "раком" тай розвести на ЛАВЕ, То-то їхня вшитка робота. А кідь НАСПРАВДІ - НИХЕРА, нич НЕ РОБЛЯТЬ. РОЗОГНАТИ ЇХ у гузицю забити неробів-паразитів.

Н
Нда

Наше доблестное сбу как всегда изобразило деятельность, типа "не зря нам деньги платят".

С
Саша

Навірно шось боло , шось маленькоє. Ко у росії - Гецко , навірно про нього пишуть. Ко рулить у Закарпатті ? Балоги . Нашто їм сись цирк ? Нинашто. Ко буде з ними вести бізнес в ізоляції - нико. Се всьо пустоє трепалово без доказів. То , шо мацкаль лізе вон із кожі , оби Україну роздерти , то всім ясно. Туй , у Закарпатті, они ся оближуть.

Д
докази

а пару місяців назад не стрілялися коло СБУ? а у динь виборів не ймили з вибухівков? а їхали якісь на мікроавтобусі із зони АТО з оружієм та їх перестріли у Мукачеві? а Ужгородський аеропорт не фотографовав якиїсь завербований?.......кось би туй дуже войовав, а когось дуже шкрябе, ош туй ушитко добре

ПТ
Психоз триває?

Може би якісь докази показали? А то виходить повна фігня.

П
Пішто

Показали би, шо за один, а то ходить таке хуйло між людьми знайомими, дуже ся не показує, а в інтернеті перевороти готує.

ТМ
Типа мацкаль

сБУшники показывают ,что не зря свой хлеб жрут.Конечно это все

Л
лютер

русини тренділи на своїх сайтах про Івана Мудранинця, в якого 25 листопада був нібито обшук. то він чи не він?

Х
хайзенберг

де факти? Iмена? Фото? Вiдео?! Ми його зловили но вiн втiк? Стаття неочом!

Н
НСБУ

НЕЗРЯЧА Служба Беспеки України, якщо : "Наразі цей громадянин України, якому СБУ оголосила підозру у скоєнні злочинів одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, втік і переховується на території" А вірніше, комусь дуже потрібно було,щоб він зник з держави, як янукович/азаров/богатирьова і багато-багато інших. Рука харю миє.

БЗ
Брехачи з Управління СБУ в Закарпатскій області.

То навіть й неграмотний середньопрошарковий українець МАЄ розуміти, шо все це ЛИПА про русинів та ПР, які були створені штучно самими панами чекістами за часів керування Закарпатським УСБУ п. Ухалем Арзеном Михайловичем (майстром витівок и фантазій). А створював русинське середовище тодішній начальник відділу "Т" УСБУ в З/області, тоді підполковник ЛИЗАНЕЦЬ Володько, теж "великий" фігляр, а хто не вірить, то запитайте у колишніх закарпатський КДБешників, що з ним робили, бо ЛИЗАНЕЦЬ за освітолю ТЕАТРАЛ, а саме - "режисер лялькового театру", і повірте панове, це є щира правда. ЦЙе вже потім Лизанець присосався до темі КОНТРАБАНДИ, та став самим багатим чекістом Заходу завдяки контролю контрабандних каналів що проходили через підконтрольну дялянку кордону. Так повернемося до створення теми "РУСИНСТВО". Причина тут в тім, що в ті часи Лизанця дуже ДРИМБАЛА - МОСКВА (КДБ) за відсутність результатів по лінії прортидії антидержавності, от й придумали, а точнише РОДИЛИ "боротьбу з русинством"

ДН
до ну точно

не тронь русинов ,шавка заперевальная..

НТ
Ну точно

Край тихий-мирний, а Гецко, Сидор і всякі "русини" де по вашому? У планах зловмисників були «акції залякування стосовно представників влади» - то частина "самооборони" все ж прийшла на Поштову сьогодні?

М
Михайло

Знову викид неправдивої інформації. Жодних сепараистів-ватників на Закарпатті не було і не буде. Це тихий і мирний край. Тут тільки місцеві депутати клоунаду влаштовують за тепле крісло, не більше!

Ч
Читач

З області фантастики. На Сході - кордон з Росією, на Закарпатті - з Європою. Для реалізації подібного сценарію в Закарпатті - потрібні люди, де б вони їх тут взяли...

Читайте також