СБУ знайшла картину Кашшая

18
1

яку було викрадено з ужгородського краєзнавчого музею

Служба безпеки України встановила місцезнаходження однієї з чотирьох картин художників, що були викрадені з Ужгородського краєзнавчого музею на початку вересня цього року. За матеріалами Служби безпеки України, співробітники СБУ спільно з слідчими УМВСУ в Закарпатській області в одному з київських антикварних салонів вилучили одну з розшукуваних картин - пейзаж Антона Кашшая `Ліс`. Про це ZAXID.NET 3 листопада повідомили в прес-центрі СБУ.

Витвір мистецтва долучений до матеріалів кримінальної справи. У подальшому після проведення відповідних експертиз та слідчих дій картину буде повернено до Державного музейного фонду України. Кримінальну справу за фактом крадіжки музейних цінностей порушено управлінням МВС України у Закарпатській області.

Наразі Служба безпеки України продовжує роботу зі встановлення місцезнаходження викрадених картин `Водоспад Лютянка` Ігоря Грабара, `Буковий ліс` Федора Манайла і `Ворочивські скелі` Йосипа Бокшая.

Експерти поки що не називають загальну вартість викраденого. За неофіційними даними, полотна Йосифа Бокшая на останньому аукціоні в Києві продавалися за ціною від 25 тис. доларів.



Коментарі

П
патріот

цікаво хто здав її в києві в комісійку

Читайте також