Секція малих міст Асоціації міст України

4
0

засідала у Сваляві

20 квітня в закарпатському м.Сваляві за ініціативи голови секції малих міст Павла Козирєва та підтримці міського голови м.Свалява Івана Ревтія відбулося розширене засідання правління секції малих міст АМУ, за участю Закарпатського регіонального відділення АМУ, міських та селищних голів Закарпаття.

До порядку денного були включені питання стратегічного розвитку малих міст України, проблеми житлово-комунального господарства та обговорення механізмів взаємодії органів регіональної влади та місцевого самоврядування.

Важливою стала дискусія по законопроекту «Про державне регулювання у сфері житлово-комунальних послуг».

Сьогодні органи місцевого самоврядування стали заручниками політичних баталій, втрачають можливості управління життєзабезпеченням своїх громад. Учасниками засідання висловлено ряд пропозицій до законопроекту.

Не менш актуальними є сьогодні питання внесення змін до Бюджетного кодексу та прийняття податкового кодексу. Свої пропозиції міські голови надали правлінню секції малих міст для врахування відповідними організаціями.

Особливості функціонування саме малих міст потребують більшої уваги і допомоги з боку керівництва держави, обласних органів влади та Асоціації міст України та громад. Тому учасниками засідання було прийнято Закарпатське звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з пропозиціями врегулювання проблем функціонування та розвитку малих міст України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також