Сенсорні гаджети масово ламаються на морозі (ВІДЕО)

18
1

На країну сунуть сильні морози, а електроніка погрожує вийти з ладу. Деякі ґаджети доводиться нести у ремонт уже зараз. Першими підвести власників готові модні нині сенсорні телефони.

Майстер Андрій Удовиченко - спец у ремонті телефонів. Знає, якими бувають тріщини від морозу, навіть точно називає температуру, при якій телефон постраждав. За час морозів кількість звернень у майстерню до Андрія зросла у шість разів. Сенсорні телефони просто не витримують атаки холодом. Доводиться відігрівати їх спеціальним феном. Причому, здаються навіть найдорожчі. "Принцип дії сенсора: всередині рідко-кристалічний матеріал, і вони пересуваються, на морозі - замерзає", - пояснює Андрій. Замінити примерзлий сенсор коштує від ста до тисячі гривень. І як видно з нашого опитування на вулиці, розщедритися людям таки доведеться. За такої погоди таланить прихильникам кнопок. Мороз деякі люди винуватять і в нетривалості розмов. Мовляв, батарея розряджається дуже швидко, дві хвилини розмови - і все. А в тепле приміщення заходиш - знову батарея заряджена.

Фахівці застерігають: капітулює перед великим мінусом і фототехніка. "Коли йде мороз, створюється у фотоапараті конденсат, коли він розморожується, лопається шлейфик на екран", - пояснює майстер.
 
А перед дуже великим мінусом відступають навіть банкомати. Вуличні, наприклад, функціонують без перебоїв до -30 градусів. Менш загартовані - домофони. У гарантії до більшості зазначають -10. Тобто, уже сьогоднішні -13 можуть не впустити когось додому. Євген Іванович не стверджує, що усьому виною мороз, але днями, каже, справді ледь не лишився на вулиці. "Дзвоню - нема сигналу, - розповідає чоловік. - Подзвонив, почекав, знову подзвонив. Нема. Стою, чекаю. Відчинити під'їзд вдалося тільки зсередини. Наші сусіди виходили і мене виручили".
 
Навіть електронне табло на Майдані Незалежності мерехтить. Нагорі йому, певно, іще холодніше.

Коментарі

F
fugis

ЛюдИИИ!!!!Не слухайте цю маячню!!!Ця людина такаж компетентна в телефонах,як я в підводній авіації..

Читайте також