Серед найкращих спортивних журналістів - закарпатець Василь Гаджега

15
0

Нещодавно під час засідання Комісії Національного олімпійського комітету: «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» були підведені підсумки ІХ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська».

Цього року роботи на розгляд експертів надійшли з 23 регіонів нашої країни. Якість поданих матеріалів, безперечно, різна, але факт залишається фактом: Україна – спортивна держава, а відтак багата не лише на талановитих атлетів, а й на майстрів пера та мікрофону.
Водночас, не може не турбувати негативна тенденція щодо закриття спортивних редакцій, телеканалів та загалом зменшення спортивного ефіру на загальнонаціональних телеканалах. Не покращується ситуація і зі спортивними журналами – їх можна перелічити на пальцях однієї руки – тут певним кроком вперед є клубні журнали, що виходять в світ, наприклад, за підтримки футбольних та хокейних інституцій.
Однак саме проведення таких конкурсів дозволяє не лише визначити найкращих з різних куточків країни, а й надихнути на створення зокрема нових цікавих спортивних радіопрограм та Інтернет-ресурсів, якість яких цього року можна відзначити.
Поза всяких сумнівів, більшу увагу цьому напрямку роботи мають приділяти й регіональні олімпійські осередки, які не повинні забувати про власних героїв, серед яких значна кількість висококваліфікованих та професійних спортивних журналістів.

Переможцями Конкурсу-2009 визначені:

Найкращий спортивний журнал року: «Олімпійська арена»

Найкраща циклічна спортивна телепрограма: «Олімпійські файли в особах» («Мегаспорт»), «Спорт-тижневик» (ТРК «Київ»), «Вища ліга» (м. Севастополь)

Найкраща циклічна спортивна радіопрограма: «Овертайм» (радіокомпанія «Ера»), «Овертайм» (м. Луганськ), «Спортарена» (радіо «Ваша хвиля», ОДТРК «Лтава», м. Полтава), «Спортивна Житомирщина», «Спорт за тиждень» (Житомирська обласна державна телерадіокомпанія, м. Житомир)

Найкраще електронне видання (відділ спорту): «Turnir.com.ua»

Найкращі спортивні журналісти: Василь Гаджега (м. Ужгород), Богдан Дікальчук («Вільне життя плюс», м. Тернопіль), Віктор Тачинський («Донбас», м. Донецьк), Володимир Вардідзев («Индустриальное Запорожье», м. Запоріжжя)

Найкращі спортивні фотожурналісти: Микола Бочек («Команда»), Павло Кубанов («Спорт-експрес в Україні»)

За найкраще висвітлення підготовки до ХХІ зимових Олімпійських ігор в Ванкувері: «Олімпійський хронометр» (ТО «Спорт», НТКУ), спортивний відділ інформаційної агенції «Укрінформ»

Жінки в спорті: Олена Садовник («Високий замок», м. Львів)

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також