Серед них і закарпатці: топ причин, через які українці опиняються в Єдиному реєстрі боржників

13
6

Про це повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані власного дослідження Єдиного реєстру боржників.

Українці значно наростили кількість боргів протягом останніх трьох місяців. За цей час кількість боргів в Єдиному реєстрі боржників зросла на 7%. Йдеться про більш ніж півмільйона нових боргів.

Для порівняння, від початку повномасштабної війни до травня 2023 кількість записів в ЄРБ збільшилась загалом на 8%. А за весь 2021 рік приріст складав майже 1,5 млн боргів, або 29%.

Найбільший приріст за останні три місяці стався в категорії «Стягнення на користь держави» — +17%. Кількість таких боргів в реєстрі найбільша, їх частка складає 22,5%.

Друга за популярністю причина, через яку українці опиняються у Реєстрі боржників — це порушення ПДР. Наразі 19,7% боргів у ЄРБ стосуються саме цієї категорії.

Топ-3 замикає стягнення коштів по кредитних заборгованостях — 17,5% від загальної кількості боргів українців. Варто зазначити, що більш ніж рік від початку повномасштабної війни ця категорія зменшувалась, натомість від початку травня спостерігається збільшення кількості боргів — +107 тисяч записів або ж 7%. Ймовірно, це пов’язано із скасування мораторію на стягнення заборгованостей, сума яких не перевищує 100 тисяч грн.

Ще одна категорія, в якій від травня спостерігається суттєве зростання — стягнення судового збору. За останні три місяці приріст склав +10%, а за рік їх кількість збільшилася майже вдвічі — з 193 тисяч у серпні торік до 355 тисяч цьогоріч.

Коментарі

КМ
Канадський Марк

Попробуйте так не платити у Канаді

ВС
Виконавча служба

За шкірку їх і конфісковати машини з квартирами

ВС
Великий секрет

Обисьте знали шо в Мукачеві в циганський табор вода іде безплатно. Там щотчики лиш на трубах стоять. Зато водоканал Мукачева постійно у довгах

Н
но

інтересно,чому водоканали, зазочики нич не робліть з тими, ко забоговава десятки тисяч? Чому се питання важливе - бо цти установам (адміністраціям) легше підняти тарифи на воду, доставку газа, чим боротисч з злісними неплательщиками, що роками не платять. А інфляція то з‘ їдає, та посмійкуються, а ми маєме їм то всьо оплачувати… Коли будуть прревірки тих, ко за воду не заплатив 30, 40, 50-ть тисяч?

ПМ
Пані Марічка

Прикапчайте мене нарешті до "нептуна" чи до "сторм шедоу" та запустіть мене до моїх сородичів, щоб не пхав свою тупу харю сюди!

В
василь

в нездар завжди влада в усіх бідах винна

Читайте також