Серед закарпатських депутатів —

12
0

147 угорців

12,8 % депутатів обласної, районних та міських рад на Закарпатті – представники угорської меншини. У сусідній з Угорщиною області проживає найбільше угорців порівняно з іншими областями України – 151,5 тис, тобто 12,1 % від усього населення краю. Про це сьогодні, 19 вересня, власкорові ЗІКу повідомили у прес-службі ЗОДА.

В обласній раді із 90 депутатів – 10 угорців (11,1%). У Берегівському районі, де угорське населення складає 76 відсотків, до районної ради обрано 62 угорців (68,9 %).

У Закарпатті функціонують 103 навчальні заклади, де навчання ведеться угорською мовою, в т.ч. 71 – з угорською мовою; 27 – з українською та угорською, 68 дошкільних закладів з угорською мовою виховання. У 4 вузах відкрито групи з угорською мовою викладання.

В області діє 13 обласних громадських об’єднань угорської меншини. Угорською мовою в області виходить 13 періодичних видань.

На фото: Учора на Закарпатті побувала міністр закордонних справ Угорської республіки Кінга Гьонц, яка спільно з українським колегою – Арсеном Яценюком підписала угоду про безвізовий в’їзд майже половини закарпатців до Угорщини (мешканців 50-кілометрової прикордонної зони).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також