Сергій Слободянюк незадоволений

4
0

захистом ветеранів Афганістану

Дії влади протягом 2 останніх років у сфері захисту інтересів учасників бойових дій та ветеранів війни були незадовільними. Так вважає голова Закарпатської територіальної організації української спілки ветеранів Афганістану Сергій Слободянюк. На прес-конференції сьогодні, 15 лютого, присвяченій відзначенню 17-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану, він зокрема сказав: «Мушу з великою прикрістю заявити, що за 2 роки на Закарпатті значно погіршився соціальний захист ветеранів війни, інвалідів та сімей загиблих», — повідомив кореспондент ЗІА «Простір».

За словами Сергія Слободянюка саме діяльність «помаранчевих» урядів призвела до такого погіршення становища ветеранів. Натомість нині діючий уряд пан Слободянюк вважає своїм прибічником у вирішенні наболілих питань. Правда, конкретних кроків поки що немає. Існує лише 6 законопроектів, підготовлених головою Української спілки ветеранів Афганістану народним депутатом, представником фракції соціалістів у ВР Сергієм Червонописким. Серед них: законопроект про другу мінімальну пенсію за віком, про автоматичне присвоєння статусу інваліда війни інвалідам загального захворювання (які отримали такі захворювання на війні), законопроект про безкоштовне поховання учасників бойових дій, а також законопроект, який передбачає звільнення ветеранів від податку з фізичних осіб.

Повертаючись до теми Закарпаття, Сергій Слободянюк заявив: «На Закарпатті захист усіх ветеранів «замішаний» на політиці. Влада ділить ветеранів за політичною ознакою на «своїх», на «чужих» та на інших». У цьому контексті Сергій Миколайович згадав про так звану «альтернативну організацію» афганців, яка урочистості з нагоди річниці завершення афганської війни, проводила учора. Він вважає, що створена вона була «натхненниками» із БЮТу та НУ під час останньої виборчої кампанії, а зараз активно лобіюється обласною владою для того, щоб розколоти Закарпатську територіальну організацію української спілки ветеранів Афганістану.

Вкрай незадоволений голова закарпатських афганців і станом військово-патріотичного виховання молоді в державі та краї. Проте на запитання, які саме заходи на 2007 рік у цьому напрямі запланувала організація, яку він очолює, відповів, що жодних. Натомість пан Слободянюк висловив надію, що з 7 млн. гривень, виділених із цьогорічного держбюджету на фінансування Української спілки ветеранів Афганістану, значна частина піде саме на виховні потреби.

Для довідки.

Сергій Слободянюк очолює Ужгородську міську організацію Соцпартії України.

Зараз за його даними на Закарпатті проживає більше 7 тисяч учасників бойових дій, з них 2753 ветерани Афганістану, а також 54 сім’ї загиблих.

ЗІА "Простір"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також