Сергій Токарев про проект Roosh: Наш головний принцип - вихід за межі загальноприйнятого

17
0

Засновник компанії Roosh Сергій Токарев про розвиток сфери ІТ в Україні.

Молода IT-компанія Roosh недавно оголосила про початок своєї роботи в Україні. Чутки про швидку появу подібного бізнесу пішли ще в минулому році, однак офіційний запуск відбувся в липні поточного року.

Засновником проекту виступив український підприємець і інвестор мобільного додатка Reface Сергій Токарєв. У створенні технологічної компанії також взяли участь творець Reface Денис Дмитренко, фінансист Сергій Карташов, бізнесмени Кирило Вухо, Євген Козицький та ін.

Про старт роботи компанії глава Roosh повідомив 13 липня. На особистій сторінці в Фейсбук він опублікував пост, в якому розповів про першорядної місії своєї команди і переваги впровадження машинного навчання і штучного інтелекту в сучасні IT-продукти.

Свій інтерес до AI-сфері Сергій Токарєв пояснив тим, що вона здається йому однією з найперспективніших в найближчі роки. В майбутньому машинний інтелект буде інтегрований в багато сфер нашого життя. Цей процес вже почався - на основі цих технологій створюються ігри, фільми, мобільні додатки, програми для роботи з текстами.

Ось чому IT-проекти, в яких використовуються ці технології, популярні у інвесторів, впевнений підприємець. За підрахунками дослідників в Стенфордському університеті, капіталовкладення в стартапи, що використовують ІІ, склали приблизно 60% від загальної суми всіх приватних інвестицій за рік - а це трохи більше 40 млрд доларів.

На даний момент Сергій Токарєв хоче впорядкувати власний бізнес, зробити його структурованим. У портфелі Roosh вже є такі проекти, як мобільний додаток Reface, що дозволяє змінювати обличчя на відео; бізнес-акселератор Pawa; стартап по 3D-рендерингу Zibra AI; венчурний фонд Roosh Ventures, який вже зробив велику інвестицію в розробника фітнес-трекерів Oura.

На черзі запуск продуктів, які були розпочаті ще в 2020 році. Надалі разом з командою він планує зібрати всі проекти в єдине ціле. Причому, за його словами, головний принцип роботи його компанії - вихід за рамки буденності.

«Нам важливо якомога менше асоціюватися з тим, що зазвичай прийнято», - підкреслив Сергій Токарєв. Він упевнений, що тільки так можна створювати продукти, здатні внести нововведення в ту чи іншу індустрію.

А плани змінити сферу інформаційних технологій в Україні у бізнесмена величезні. Він упевнений, що проекти, які вже запущені і чекають релізу, можуть допомогти йому в цьому. За допомогою Roosh він хотів би не просто впровадити інновації в IT, але зробити цю індустрію більш якісної і привабливою для українських фахівців, особливо в сферах машинного навчання і ШІ.

«У світі попит на українських ML-фахівців величезний, - говорить Сергій Токарєв. - У зв'язку з цим вони часто виїжджають з країни або працюють на аутсорс. Ми плануємо змінити цю ситуацію, надавши амбітні проекти, які мотивували б залишатися і працювати саме в Україні ».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також