Сервіс SMS-повідомлень від Київстар: як працюють програмовані розсилки

51
0

Інформація – найцінніший ресурс в сучасному світі. Саме тому домінуючими технологіями у XXI столітті стали мобільний зв'язок та інтернет: з їх допомогою можна швидко поділитися інформацією з людьми в будь-якій точці планети.

Сьогодні для спілкування з клієнтами український бізнес активно освоює сервіс SMS-повідомлень. З його допомогою відбувається автоматизоване інформування клієнтів про замовлення, акції, бонуси, знижки. Як це працює на практиці, розповіли фахівці національного телеком-оператора Київстар.

Що таке програмовані SMS-розсилки

Сервіс SMS-повідомлень від Київстар дозволяє налаштувати відправку коротких текстових повідомлень через шлюз для SMS-розсилки. Розроблене фахівцями оператора API, після інтеграції в корпоративну IT-інфраструктуру компанії, автоматизує процес відправки повідомлень, відповідно до недавніх дій покупця (тригерів).

Запрограмовані SMS можуть бути зав'язані на:

  • зміні статусу замовлення клієнта;
  • інформуванні про доставку товару;
  • знаменній даті (день народження, день весілля клієнта);
  • проведенні оплат та транзакцій;
  • зміні внутрішнього балансу клієнта в системі;
  • авторизації на сайті або в системі компанії. За допомогою такої розсилки відправляються SMS з одноразовим паролем для входу.

Напередодні події користувачеві відправляється повідомлення з певною, заздалегідь підготовленою інформацією. Усі тексти та шаблони проходять попередню модерацію, яка повністю виключає використання даного каналу для відправки спаму.

Як працює сервіс SMS-повідомлень через API

Сервіс SMS-розсилки від Київстар може підключити будь-який бізнес-клієнт оператора. Для цього достатньо залишити заявку на офіційному сайті kyivstar.ua, відвідати найближчий фірмовий магазин оператора або зателефонувати до контакт-центру для бізнесу за номерами 473 або 0 800 300 473.

У заявці на послугу слід вказати альфа-ім'я, яке ви хочете використовувати в розсилці – те, яке одержувач буде бачити в рядку "Відправник". Зазвичай вказується назва бренду або пріоритетна вигода.

Після затвердження альфа-імені, ви отримуєте доступ до API SMS-розсилки. Для її запуску необхідно:

  • інтегрувати API до корпоративної CRM-системи;
  • налаштувати тригерні івенти, які активують відправку повідомлень;
  • створити повідомлення або шаблони для відправки клієнтам. Кирилицею максимальний розмір повідомлення становить 70 символів, а латиницею – 160;
  • дочекатися модерації текстів та запустити розсилку.

Які бізнес-завдання вирішують SMS-розсилки

Завдяки цьому сильно спрощується робота відділу продажів та збільшуються повторні продажі існуючих клієнтів. Це важливий показник для бізнесу, оскільки часто перша покупка проходить без прибутку для компанії, а іноді буває збитковою.

Мета такого продажу – залучити покупця до довгострокового співробітництва. І сервіс SMS-повідомлень від Київстар якраз допомагає це зробити. Тестируйте та впроваджуйте технологію у своєму бізнесі – і переконуйтеся самі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також