Шахрай видурив від закарпатки 8 тисяч гривень

8
0

За 8000 гривень літня ужгородка «звільняла» сина з міліції. Гроші перерахувала через відділення банку на рахунок, який їй повідомив по телефону псевдо-міліціонер, що назвався капітаном Рудаковим…

"Вашого сина затримали працівники міліції за перевезення наркотиків через кордон. Йому загрожує ув’язнення. Аби владнати питання з правоохоронцями, необхідні гроші. Терміново перерахуйте 8000 гривень на вказаний рахунок і нікому нічого про це не кажіть", - такі слова почула 63-річна пенсіонерка по телефону від невідомого чоловіка, що представився капітаном міліції Рудаковим.

Ошелешена пенсіонерка відразу зібрала всі свої заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на вказаний рахунок.

- Лише після того, як жінка переказала кошти, вона здогадалася зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього все в порядку, і ніяких проблем він з правоохоронцями не має. Тоді ужгородка звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника наразі встановлюється, - розповідає начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич.

На щастя, перераховані гроші з рахунку шахрай зняти не встиг, бо сам рахунок працівниками банку був вчасно заблокований після звернення потерпілої в міліцію.

Міліція закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним телефонним повідомленням, головна мета яких – обманним шляхом заволодіти грошовими коштами. Якщо вам зателефонували невідомі та під різними приводами просять перерахувати гроші – не гайте часу, дзвоніть на 102 або зверніться до міліції. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця та збереже кошти, повідомляє Діана Дрогій, Ужгородський МВ УМВС.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також