Шаптала під слідством: На командира 128 бригади Кремль завів справу

16
10

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальне провадження на полковника ЗСУ Сергія Шапталу, командира 128 бригади, який виводив українські війська з оточення під Дебальцевим.

Кримінальне провадження за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) було відкрите Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни ГСУ СК Росії.

Інформація була оприлюденна вчора на офіційному сайті Слідчого комітету РФ. 

Командир 128 бригади Сергій Шаптала звинувачується російською владою у "...виконанні завідомо злочинних наказів високопоставлених посадових осіб Міністерства оборони України, які здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в населених пунктах самопроголошеної Донецької народної республіки."

Сергія Шапталу та ряд інших високопоставлених офіцерів ЗСУ звинувачують в аритилерійських обстірах мирного населення у період з вересня по листопад 2016 року, у той час, як відомо, коли бійці ЗСУ чітко дотримуються "режиму тиші". 

У лютому 2015 року під командуванням Сергія Шаптали бійці 128 бригади вийшли з оточення російських найманців під Дебальцевим

Читайте також, як Сергій Шаптала вирішив стати військовим 

Коментарі

ХО
хРИСТЕНКО о.М. "полковник"

Назав я Сергію Шапталі: "Бери БАБЛО й тікай як Я"! Я все життя так робив і роблю! Доблесний комбриг Христенко в гражданской одежде сбежал во время выполнения боевых задач. Был срочно назначен новый комбриг. Такого стыда в 128-й не было от создания.

Д.
для .....

В тебе емаль на каструльці тріснула...

.
.....

Засранці, просто іншого слова нема, щоб ви зараз не писали, ви не виправдаєте свою трусість. Такі як ви скуліли в році 1918, а потім їли одне ожного в 1933 і наступних роках. Скоріш за все видалят, але прочитає хоч той хто видалятиме.

ВА
в а

я рахуву што каждохо треба судити ко стриляв по украинським паспортам ниважно де приписаний

5
55

а шо таке "арИтилерійські обсТІРи"?"звинувачують в аритилерійських обстірах мирного населення "так по тексту звучить..се який баран писав?

Ф
Факт

Маятник качнувся в другу сторону. Отвєтка скоро прилетить...

М
мукачівець

Сергія Шапталу та ряд інших високопоставлених офіцерів ЗСУ звинувачують в аритилерійських обстірах мирного населення ...се для тих,ко видить лем слово путін і росія.і доти ся радуйте,докі се лем мацкалі бикують.бо заведе Гаага,тоди уже буде жарко..чорну пуцку уже ціцяти безполезно..а трампу пох на пороха і файту...казали колись люди,шо обратка буде..віра ся не йняла..

P
PriesT

Це вони самі паляться, таким чином показуючи свої інтереси та присутність на Донбасі.

В
вiталька

Емм, я щось пропустив, рассея що, визнала офіційно днр ? Чи це з розряду "маразм крепчал" ?

Р
Робот

щас вилізе закарпатец и всьо аб*яснит

Читайте також