Шаранича на посаді очільника закарпатського МВС підтримали лише 2 депутата обласної ради

20
1

Питання про начальника УМВС у Закарпатській області розглянули на черговій сесії облради.

Юрій Світлик, активіст ужгородського Євромайдану, зазначив, що закарпатці хочуть, щоб у їх області організували відкритий конкурс на посаду начальника МВС України в Закарпатській області. Подібну практику вже організували на Волині, Львівщині, Вінничині тощо.

Саме тому обласну раду попросили підтримати звернення з відповідною ініціативою до міністра МВС Авакова. У доказ критичності ситуації правозахисник Олександр Пересоляк навів приклад останніх днів, коли у Закарпатській міліції під час допиту побили ромського хлопця. З цього приводу обласна рада вирішила звернутися до прокуратури.

Щодо пана Шаранича, то спираючись на звернення люстраційного комітету, Іван Балога запропонував депутатам створити подібний документ та своїм голосуванням проявити власну позицію. Ця ініціатива була в порядку денному. За те, аби по цьому питанню відбулося відкрите голосування, проголосували 48 депутатів. Опісля під час відкритого голосування пропозицію депутатів обласної ради про підтримку Сергія Шаранича на посаді начальника УМВС в Закарпатській області підтримали всього двоє депутатів із 73 присутніх на сесії депутатів облради.

Нагадаємо, що Сергій Шаранич, попри запрошення на сесію не з'явився.

Коментарі

ЙБ
йончі бачі

Попередьте владу області щоб не було що керівники міліції здадуться як на сході бо буде всім ПІЗ,,Ц

Читайте також