Щаслива історія маленької Джой: Сурогатна мати з Одеси приїхала народжувати в Ужгороді - подалі від війни (ФОТО)

20
0

Вагітна українка, яка стала сурогатною матір'ю для маленької Джой, змушена була тікати з Одеси, де 21 березня відбулося бомбардування військовими російськими кораблями цивільних будинків на узбережжі.

Жінка, рятуючись від війни, вирушила потягом до словацького кордону, але під час подорожі почалися пологи. Дитина народилася в пологовому будинку Ужгороді. Сюди приїхали її генетичні французькі батьки Неллі та Джуліан. Лікарі порекомендували перевірити стан здоров'я новонародженої, чи зможе вона безпечно летіти додому в Париж.

Так Джой потрапила до Університетської лікарні імені Луї Пастера (UNLP) в словацьких Кошицях минулої п’ятниці.


Щодня лікарі у Кошице зустрічаються з різними історіями українських матерів та сімей, які тікають від війни. Але історія Джой стала особливою. Десятки батьків із багатьох країн з початку війни в Україні не змогли розшукати своїх дітей, яких виношували сурогатні українські жінки. Джой (тобто Радість) та її батькам пощастило більше.

«Батьки привезли дівчинку з Ужгорода і попросили перевірити стан здоров’я. З анамнезу ми знали, що пологи були не дуже простими, тож це було приводом для ретельного огляду», – пояснив неонатолог UNLP у Кошицях Петр Крчо.

"Ми мали певні занепокоєння щодо здоров'я Джой, особливо її серця та мозку. Але тепер ми задоволені, вона опинилася в хороших руках", - сказав Джуліан, батько новонародженої. Вони чекали на дитину довгих десять років. "Цього року у нас буде десята річниця нашого шлюбу. Це наш найбільший подарунок. Наше диво", - сказала Неллі.


Щороку в Україні народжується близько 2500 дітей від сурогатних матерів. Але багато з них через війну не можуть дістатися до своїх генетичних батьків.

"Я думаю, ми повинні сказати, що будемо раді надати допомогу будь-якому малюку та породіллі, яким вдасться втекти з України, зробити необхідні тести і перевезти їх далі до Європи", - сказав лікар Петр Крчо.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також