Ще одна спроба? На полонині Руна планують будувати вітряки

15
14

Завтра, 15 червня, на сесії Тур'я-Реметівської сільської ради планують розглянути проєкт рішення, в якому ідеться про надання тов. УК "Вітряні Парки України "дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою із подальшою орендою території Полонина Руна.

Як повідомив у соцмережі депутат Тур'я-Реметівської ради Юрій Дзамулич, метою цього проєкту є встановлення дослідних вишок із подальшим спорудженням вітряків.

"Я та більшість депутатів вважають, що дозвіл на розробку технічної документації із подальшою орендою на території Полонина Руна є недопустимою у зв'язку з тим, що Полонина Руна є надбанням усіх жителів громади і рішення про надання в оренду або власність має бути обговорено всіма жителями територіальної громади на громадських слуханнях. Практика показує, що таке рішення потребує детального вивчення та обговорення, а не лобіювання цього питання в інтересах зацікавлених осіб", — додає Юрій Дзамулич.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

П
профессор

так ви забули про ядерну енергетику... вона сама екологічна, не треба тілько повторювати помилок чорнобиля, коли пропихали своїх тупих діточок на блатні посади.... а селянам з тур'ї ремени одключіть електрику - най подумають мало (хоча в них може і дотепер ниє электрічєства?)

М
Мукачівець

Вітер гуляє і по рівнинах! Хай серед поля ставлять вітряки! А не в заповідних лісах і парках! І щодо доводів - вже наставили купу СЕС. Стала енергія для пересічного громадянина дешевшою? Є АЕС, де і виробляється основна маса енергії. У нас потужностей предостатньо! Просто треба забрати елемент корупції та фірми-прокладки, які належать олігархам та депутатам Верховної Ради України! Годі красти!!!

T
tony

походу се бастують ті ко там яфини збирає а пак продає за ціною золота..

T
tony

хто бастує проти, буде скоро педалі крутити би телефон зарядити, 21 століття, майте уже розум у тих головах, чи то лем кривити мордов знаєте а думати не дано?

В
Віктор

Ті , хто емоційно підтримує вітроенергетику в горах мабуть мають недостатньо інформації про вплив вітрових електростанцій на довкілля. Перш, ніж гаряче підтримувати такі проекти вивчіть це питання. Недаремно країни, які будують вітроелектростанції розміщують їх офшорної в морі. Вібрації від працюючої турбіни негативно впливають на дрібних норних звірів, відлякують птахів, змінюють баланс повітряних потоків, в горах, що вплине на екологію, клімат, та приведе до деградації рослинного різноманіття. Бездумним антропогенним тиском ми знищуємо останні острівці порівнянно вільних природних середовищ. Незважаючи на те, що на полонині Руна є залишки військової частини, природа, якщо на неї не тиснути надмірно, поступово відвойовує своє право - приклад цьому Чорнобильська зона де за останні роки відновилось біорізноманіття.

Н
Нет

Ниякі вітряки. Коло траси най строять попозирайиме як вто буде виглядати строітельство. Авать коло свалок най строять ті вітряки а глину з котлованів най свалки закопувуть СТОП ВІТРЯКИ

З
Зоя

Та господи, скільки можна! В якому часі живуть ті, хто тявкає проти вітрової енергетики?! Я всіма руками і ногами за це. Це не ТЕЦ, що випалює заповідні ліси забруднюючи довкілля, це не АЕС, це зелена, відновлювальна енергетика. Щодо тієї місцевості, я була там кілька разів: кажуть, що там була якась стара радянська військова база, яка однозначно не найкращим чином впливала на довкілля. Хтось каже про зону рекреації... місцеві кажуть, що кожну осінь ця місцевість стає "місцем паломництва" місцевих наркоманів. То ж, що краще, залишки військової техніки та наркопритон на відкритому повітрі, чи все ж сучасна зелена енергетика для України

КМ
Кісі Місі до нижнього

Запри писок дурбецало сайтове. Наші гори - нам вирішувати ! Ніяких вітряків , крапка .

ХВ
Хагі Вагі

Най строять ті вертули, бо на ТЕС не буде вугля хватати

*
*****

Приїхали з Краматорська руйнувати екологію Карпат?! Бізнесмени отримають прибуток, а природі тільки шкода! Дурні будуть наші люди, якщо на це погодяться.

М
Мішо

Акти вісти не бачать як ліс масово вирізають роками??? Чого їм так ці вітряки мішають??? Бо заплати ли їм??

В
Віктор

Гута би вас побила,лишіться нашоі полонини!

Н
Ні

Ниякі Вітряки!!! В Україні Війна!!!! В Кого там Бізнес Плани під час Бойових дій!!! Грош Багато в Когось!!! Можете Перечислити на Зброю ЗСУ!!! Слава Україні!!! Смерть Ворогам і Спекульянтам!!!

АС
Але, се я.

І знову почнемо нити про те, що вітряки завдадуть шкоди довкіллю, порушиться еко-баланс... Давайте будувати ТЕС. це безпечніше і екологічні

Читайте також