Ще одне село газифіковано

7
0

на Воловеччині

 Учора, 7 червня, на Воловеччині природний газ подали ще до одного населеного пункту — села Гукливий.  Поки що завершено будівництво першої черги підвідного газопроводу „Воловець — Гукливий”, у планах — газифікувати село Скотарське. На своєрідному святі у Гукливому побували заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, голови Воловецької райдержадміністрації Михайло Реблян та районної ради Олександр Биркович.

 Наразі на Воловеччині газифіковано 8 населених пунктів. „Це лише 30 відсотків, але перспективи вже намічені: зокрема, навколо Воловця газифіковано чи не всі населені пункти. На черзі — Скотарське і Нижні Ворота. Паралельно із газифікацією вирішуємо й інші проблеми”, — зауважує голова Воловецької райдержадміністрації Михайло Реблян.

 У самому Гукливому поки що користуватися газом мають змогу 16 сімей. „Аби газифікувати 16 хат, ми підвели 2 кілометри підвідного газопроводу від Воловця до цього села. Це питання вирішувалося протягом трьох років, чимало роботи ще попереду, — наголошує голова Воловецької райради Олександр Биркович. — Вартість підвідного газопроводу „Воловець — Гукливий” — 967 тисяч гривень. Ці кошти були виділені з місцевого бюджету, власне — з бюджету розвитку, тобто це  гроші від продажу землі в селі Гукливий. Наразі у фонді місцевого бюджету є 75 тисяч, яких вистачить на невеликі роботи, проведення тендерів. Думаємо, де брати кошти на завершення 2-ї черги. Тож без допомоги обласної влади не обійтися”.

 — Облдержадміністрація обов’язково долучиться до цього. У нас перевиконується план надходжень в обласний бюджет. З цих коштів виділимо частку і на завершення другої черги газифікації, — запевнив заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик.

 А тим часом жителі Гукливого радіють, що їм більше не доведеться запасатися дровами на зиму, повідомили з управління інформації та зв’язків  із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також