Що робити, якщо клавіатура MacBook Pro Retina перестала працювати?

13
0

Працювати на ноутбуці без клавіатури не дуже зручно, адже поломка цього пристрою значно знижує швидкість та продуктивність роботи на ПК.

Ремонт клавіатури не варто проводити самостійно, краще довіритися компетентним фахівцям.

Що робити, якщо не працює клавіатура MacBook Pro Retina?

Моделі серії MacBook Pro, відомі також як Retina, оснащені клавіатурним блоком, який визнаний одним із найнадійніших і зручніших. Його функціональність схвалена користувачами. На пізніших версіях ноутбуків встановлено Touch Bar. Він характеризується наявністю “метеликових” механізмів, які більш схильні до проникнення пилу або сміття. У Ретіні встановлено “ножичний” варіант, що має високу надійність. Розглянемо основні причини поломок та способи їх усунення.

Причини поломки клавіатури MacBook Pro Retina

Як показує досвід сервісних центрів, клавіатури MacBook найчастіше страждають від потрапляння води. При цьому є велика різниця між тим, яка рідина потрапила всередину. Солодка вода, соки, алкоголь згубніше впливають на клавіші, ніж звичайна чиста вода, адже вони мають агресивне середовище. Ще складніша справа з медом або джемами. Наслідком такого залиття стають:

  • коротке замикання;
  • корозія;
  • проникнення бруду;
  • залипання контактів.

Друге місце посідають займають проблеми. Вони трапляються, якщо на ноутбук щось упустили, на клавіатурних елементах зламався кріпильний механізм, сталася втрата клавіш. Остання причина – накопичення бруду. Багато хто воліє їсти за роботою, крихти падають і застряють між контактами. Також небезпечний пил, який має властивість накопичуватися в будь-яких місцях. Найменший відсоток займають поломки, пов'язані з перегріванням акумулятора та деформацією верхньої кришки.

Про ремонт і заміну клавіатури MacBook Pro Retina

Для усунення будь-якої поломки слід звернутися до спеціалізованого сервісу з ремонту MacBook Apple. Майстри виконають професійну діагностику, проведуть заміну несправних вузлів на нові.

Варіантів усунення проблем, пов’язаних з непрацездатністю декілька:

  1. Заміна безпосередньо клавіатури. Якщо усунути несправність шляхом чищення від пилу та мусору або просушуванням від вологи не можна, то після попереднього тестування пристрій відправлятимуть на ремонт. Всі деталі, що пропонуються для заміни, мають оригінальну якість.
  2. Нова верхня кришка або Topcase. Вона є комплектом, що складається з низу клавіатури, акумулятора і самого Топкейса. Проводити заміну потрібно в тому випадку, якщо є явні пошкодження одного з компонентів (здуття батареї, деформації чи тріщини).
  3. Поломка кількох клавіш. Часто трапляється так, що ламаються кріплення на деяких літерах або відбувається западання. Тоді можлива заміна окремих елементів. Такий ремонт обійдеться дешевше, ніж нова розкладка.

Як замінити клавіатуру на MacBook Pro?

Рішення про те, який спосіб усунення проблеми вибрати, визначається фахівцем після проходження безкоштовної діагностики.

  1. Зняття нижньої кришки МакБука Про. Вона кріпиться на десяти основних гвинтах. Звертаємо увагу на те, що два з них коротші за інші.
  2. Вимкнення живлення. Щоб при ремонті не викликати коротке замикання, яке спричинить ще більші проблеми, необхідно повністю знеструмити ноутбук. Для цього треба зняти конектор акумулятора. Знайти його просто – на ньому наклеєний стікер-попередження.
  3. Звільняємо та демонтуємо материнську плату. Вона знаходиться на шляху доступу до клавіш із приєднаними периферійними вузлами. Для початку відключаються всі пристрої, включаючи вентилятори та SSD. Після цього можна акуратно витягнути материнську плату.
  4. Вимкнення підсвічування. Воно кріпиться на захисний шар у всьому периметрі. Відклеївши мембрану, майстер отримує доступ безпосередньо до механізму кнопок. Для зручності необхідно провести від'єднання дисплея. Тепер можна безболісно витягнути ремонтований блок із Топкейсу.
  5. Монтаж нового блоку. Обов'язково почистьте комірки Topcase, щоб не перенести старий бруд на нові елементи.
  6. Складання. Далі виконуються кроки аналогічні до розбирання тільки у зворотному порядку.

Співробітники сервісного центру виконують не лише профілактику та ремонт, а й видають гарантію на надані послуги.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також