Що святкують закарпатці 19 листопада

3
0

19 листопада - 324 день року. Цей день багатий на цікаві свята та події.

В Україні з 2003 року і по сьогодні 19 листопада відзначають День працівників гідрометеорологічної служби та День скловиробника.

В цей день варто відмовитись від паління та почати вести здоровий спосіб життя. Адже в 1977 році американці запропонували відзначати день відмови від паління. Ініціативу підтримали у Всесвітній організації охорони здоров'я і відтоді кожен 3-ій четвер листопада у світі вважається Міжнародним днем відмови від паління. Якщо ви хочете позбутись шкідливої звички, саме час це зробити.

З 2002 року за рішенням ЮНЕСКО кожного третього четверга листопада відзначають Всесвітній день філософії. В цей день прийнято збирати круглі столи, конференції та інші обговорення.

Також 19 листопада у понад 50-ти країнах світу відзначають День чоловіків. Мета такого дня - привернення уваги до гендерної дискримінації.

А ще 19 день листопада має дуже незвичне свято - Всесвітній день туалету. І якщо на перший погляд такий день здається кумедним і не потрібним, то розібравшись детальніше, ви зрозумієте, що він є необхідним. Саме в цей день вирішують, як покращити гігієнічно-санітарний стан у різних країнах та зменшити частку неочищених стічних вод, які несуть загрозу життю людини.

Старше покоління у цей день спостерігало за погодою. Якщо 19 листопада "залітав" перший сніг зима повинна бути холодною.

Нагадаємо, що останній тиждень Закарпаття накриває туманами.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також