Що таке ЗІЗ та їх класифікація

197
0

У будь-якому виробництві є певний цикл процесів для виконання певних функцій або для виготовлення будь-якої продукції. Ще з давніх часів на таких підприємствах були впроваджені засоби індивідуального захисту.

На сьогоднішній день засіб індивідуального захисту можна купити в спеціалізованих магазинах або на сайтах в інтернеті. Перед тим, як вибирати конкретний виріб, краще почитати про те, які вимоги до нього повинні бути задоволені. в робочих умовах співробітникам повинні видавати всі засоби. В іншому випадку, працівник сам повинен придбати для себе елемент ЗІЗ.

Що таке засоби для індивідуального захисту

Це спеціальні пристосування, деякі деталі, елементи, взуття одяг, захист для голови. Все це запобігає травмуванню і захищає від впливу небезпечних реагентів, і інших негативних впливів на людину. Деякі вироби забезпечують комфорт і зручність при роботі. Відповідно до українських стандартів, бруд відноситься до факторів, які негативно впливають на людський організм. Працюючи в таких умовах знадобитися спецодяг, яка захистить людину від брудної середовища.

ЗІЗ можуть мати відмінності між собою в залежності від багатьох факторів. Головним критерієм вибору є якість і надійний захист працівника. Купувати такий одяг потрібно у реалізатора, який добре себе зарекомендував на ринку. ЗІЗ дуже важливі, оскільки є безліч професій, в яких можна легко травмуватися.

Класифікація ЗІЗ

В даний момент існує чітка класифікація ЗІЗ, що дає можливість точно і правильно знайти якісні засоби індивідуального захисту, в умовах конкретного підприємства. Далі розглянемо перелік ЗІЗ для певних ділянок тіла:

  • для ніг - черевики, капці, балахони і т.д .;
  • для очей - окуляри, маски і т.д .;
  • ЗІЗ для голови - берети, каски, шоломи;
  • верхній захисний одяг - халат, накидка, пальто і т.д .;
  • захист органів дихання - респіратори і протигази;
  • захист для вух - навушники, спеціальні вкладиші.

Великий вибір захисних засобів ускладнює вибір. Але є принцип, за яким можна правильно вибрати необхідні елементи - якість - це той пункт, який повинен бути витриманий в будь-якому випадку. Від цього залежить здоров'я, а іноді і життя людини. Цінова політика на вироби варіюється в залежності від виробника і якості продукту. На таких виробах не варто економити.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також