Щоб врятувати Тису від забруднення

12
0

угорський спортсмен пробіжить 2006 км

Міський голова закарпатського м. Чоп Галина Цар зустрічала з хлібом та сіллю відомого мандрівника, спортсмена-бігуна з Угорщини Гідвейга-Уштоша Пал, який у рамках міжнародного природоохоронного проекту «Єднаймось заради живої Тиси» прибув до прикордонного українського міста.



Як повідомив Гідвейгі-Уштош, метою забігу є об’єднання зусиль громадськості для вирішення екологічних проблем Тиси, зокрема, утилізації сміття на її берегах. Схожі акції проводяться ним уже не вперше. Спортсмен був ініціатором підтримки біженців в африканських країнах та особисто збирав для них кошти.



Відстань, яку він планує подолати цього разу, становить 2 006 км. Запланований маршрут навколо річки Тиси, починаючи з лівого берега, де вона впадає у р. Дунай біля міста Тітел (Сербія), по території Угорщини, України, Румунії, до витоків у високогір’ї Карпат і у зворотному напрямку по правій стороні берега до її гирла.



Гідвейгі-Уштош Пал також планує рекламувати Закарпаття для туристів з-за кордону. Після пробігу спортсмен планує проплисти Тисою на 15-тиметровому плоті, запастись сіллю у с. Солотвино та зупинятись у кожному селі, селищі та місті, щоб символічно залишати у них декілька мішечків солі.



Галина Цар підписала петицію підтримки ідей спортсмена.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також