Щодня 360 українок стають жертвами побоїв та катувань рідних чоловіків

10
0

Ця статистика не відображає всієї масштабності проблеми, адже більшість жінок після катувань та побоїв просто не звертаються до міліції.

В Украіні щогодини принаймні 15 жінок стають жертвами насильства у сім'ях, заявив під час парламентських слухань на тему гендерної нерівності в Україні перший заступник голови ВР Ігор Калєтнік.

Він розповів, що навіть ця страшна статистика не відображає всієї масштабності проблеми, адже більшість жінок після катувань та побоїв просто не звертаються до міліції, повідомляє УНН. 

"Це при тому, що насильство в сім'ї є правопорушенням і наявна статистика не відображає масштаби цієї проблеми, адже не всі жінки, які стають жертвами насильства в сім'ї, звертаються до правоохоронних органів. Суспільство потерпає від жорстокості і жінки стають все частіше жертвами цієї жорстокості", - сказав Калєтнік.

Раніше Кабміном був ухвалений законопроект "Про протидію домашньому насильству". Документ регулює жорстоке поводження з дітьми в українських сім'ях, бездіяльність батьків, що може спричинити шкоду дитині, а також запроваджує поняття "домашнє насильство".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також