Шенгенські візові складнощі працюють на закарпатський туризм...

11
0

про це йшлося на брифінгу в обласній держадміністрації

Ситуація зі складнощами в оформленні шенгенських віз у чомусь навіть вигідна закарпатцям. Про це йшлося на брифінгу в обласній держадміністрації, присвяченому туристичному фестивалю `ЄвроКарпати` /6-8 червня/.

З журналістами спілкувалися начальник управління з питань європейської інтеграції, туризму та курортів ОДА Олександр Марченко, завідувач кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор і керівник обласного центру сприяння зеленому /сільському/ туризму Богдан Пранничук.

Чимало закладів відпочинку в Карпатському регіоні, відзначали вони, вже пропонують сервіс на рівні європейського, але за нижчі ціни. Тут спокійна ситуація, доброзичливі люди, немає випадків тероризму, отож багато наших заможних співвітчизників, та й зарубіжних гостей відмовляються від `пробивання` шенгенських віз і залишаються на відпочинок у Карпатах. Скажімо, на вихідні, 1-9 травня, всі ужгородські готелі були переповнені. Особливо люблять наші гори гості з Білорусі.

Учасники прес-конференції розповіли журналістам про фестиваль `ЄвроКарпати`, який відбудеться в готельно-рекреаційному комплексі `Дубки` під Ужгородом. Гості представників преси погодилися також, що слід упорядкувати графік проведення фестивалів: минулого місяця, приміром, в Ужгороді в один день проводилися чотири такі заходи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також