Шенгенські візи видаватимуть за новими правилами

17
5

Сьогодні в Ужгороді на спільній прес-конференції Генеральні консули Чеської республіки у Львові Давід Павліта, Словацької республіки в Ужгороді Маріан Сладічек, Угорської республіки Вілмош Сіклаварі, ведучий консул Генерального консульства Угорської республіки в Ужгороді Атілла Нодь та перший заступник генерального консула Угорщини в Ужгороді Томаш Віціан озвучили зміни у візовому режимі, які набудуть чинності з 5 квітня цього року — початку введення у дію нового візового кодексу ЄС


Як повідомив на прес-конференції перший заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Томаш Віціан, ЄС з великою симпатією дивиться на нову владу в Україні. Але щоб для українців було запроваджено безвізовий режим, держава повинна удосконалити своє законодавство. За словами Томаша Віціана, при наявності політичної волі за рік можна прийняти 30-40 законів, необхідних для скасування візового режиму для громадян. Серед переліку і закон про захист персональних даних, міграційний закон, закон про охорону кордону, тощо. "Після цього можна перейти до конструктивного діалогу", – зазначив перший заступник генерального консула Угорщини в Ужгороді.

За словами ведучого консула Генерального консульства Угорської республіки в Ужгороді Атілли Нодя, Угода між Україною та ЄС про спрощений візовий режим залишається у силі. Серед змін, які відбудуться з 5-го квітня – удосконалення візової анкети, яка стане більш інформативною, скасування транзитних віз та заміна їх на короткочасні. За новими правилами, для отримання візи консульства прийматимуть закордонний паспорт, якщо він виданий не пізніше, ніж 10 років тому. А власникам продовжених паспортів шенгенських віз не видаватимуть.

У майбутньому для дітей незалежно від віку відкриватимуть окремі візи, припиняється можливість вписувати дітей у візи до батьків. Тому подавачам на візу з дітьми треба врахувати, що на отримання візи для кожної вписаної дитини необхідно виділити по дві сторінки в паспорті.

Зміни торкнулися також подання медичної страховки до консульств. З 5-го квітня копії страховки буде недостатньо, необхідно надавати оригінал, виданий на термін перебування закордоном плюс 15 днів. При цьому Генеральне консульство Чеської республіки вже не вимагатиме від українців довідки про стан здоров’я.

Також на прес-конференції зазначалось, що при поданні фото до анкет необхідно враховувати реальний вік: прийматимуться анкети з фотографією не старшою як 6 місяців.

Генконсул Словацької республіки в Ужгороді Маріан Сладічек підкреслив, що позитивом нововведень є те, що візовий кодекс змушує консульства інформувати громадян про причину відмови у письмовому вигляді. Це допомагатиме подавачам підготувати необхідні документи правильно. При чому пояснення у відмові видаватимуться на фірмових бланках.

Коментарі

К
Конь

Этот сайт ВСЁ ДРЕШИТ , бАЛОГА его оплачивает. Пусть напишет как Паульо, Токарь,Ванька и младшой Балоганы эти ПЯТЬ рокив ЛЮДЕЙ ВБИВАЛИ ТА ГРАБУВАЛИ! СЛАБО ? ЖУРНАЛЮГИ БАРВИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M
mf

Нам потрібно добиватися рівних прав з Гондурасом і Панамою (Латиноамериканські "промислові тигри") бо ці країни мають безвізовий доступ до країн "Високорозвиненої Східної Європи". Я думаю, що керівництву Країни-У потрібно їхати туди за дипломатичним досвідом. А мо плюнуть на ту Європу? Розвинені Арабські країни пущавут нас до себе без довідки ветеринара і психіатрії. Там мош на верблюдови возитися...

N
nik

одни будут в схронах сидеть с фото Бандэры, другие с фото сталина в подвале..., но факт один пока Украинцы будут рвать себя на части между собой... до тех пор и будут ездить по всему миру с унижениями. Я б сделал сейчас для всех желающих приехать на Украину визы. А для чехов не только мед справку а и ещё чтоб гениколога проходили, и не только женщины а и мужики. Может таким образом можно будет заставить уважать страну и народ который в ней живёт. И кончайте делить Украину. Пока вы дерётесь друг с другом, другие этим пользуются. А у них проблем с выездом нет.

T
tamara

то ж чи варто було лізти на рейсхстаг зі своїми прапорами

J
jgth

Галичанам, я так зрозумів, візи в Чехію не бачити :) Будуть з фото Бандери в схронах тепер сидіти....

Читайте також