Шість тисяч закарпатців чекають на автономне опалення

6
0

У вівторок, 12 липня, під головуванням керівника області Олександра Ледиди відбулась нарада з оптимізації теплопостачання.

Проблемні питання обговорювали перший заступник очільника краю Іван Бушко, представники «Закарпаттяобленерго» та «Закарпатгазу», керівництво органів місцевого самоврядування, начальники профільних обласних управлінь.

На автономне опалення в області чекають мешканці майже 6,5 тисяч квартир Ужгорода, Мукачева, Виноградова і Чопа. Станом на 6 липня 205 помешкань з них вже переведено на індивідуальне теплопостачання. Зокрема, у 82 квартирах проживають соціально незахищені ужгородці.

Водночас, проблеми у всіх міст однакові – нема чітких графіків робіт, переліку будинків та квартир, в яких встановлюватиметься індивідуальне опалення, проектно-кошторисної документації на реконструкцію газових підвідних мереж.

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов повідомив: проблему з отриманням техумов з «Закарпаттяобленерго» вирішено. Нагадаємо, вартість вищезгаданих дозволів була занадто високою, сьогодні – міська влада та підприємство досягли компромісу. У той же час, проблеми виникають з газовиками. Керівник «Закарпатгазу» Юрій Рибачок скаржиться – підприємству досі не надано переліку будинків, в яких планують встановити газове автономне опалення. У міської влади свої аргументи – вона опікується тільки встановленням електричного індивідуального опалення для пільговиків. Встановлення газового – занадто дороге, ужгородці платитимуть за нього самотужки. Тому точної інформації з адресами охочих перейти на газове опалення у міської влади нема. Домовились скласти такі списки спільними зусиллями. Ця проблема, у свою чергу, гальмує освоєння коштів. Адже з держбюджету області вділено 4 млн. грн. – їх мають використати, зокрема, і на модернізацію газових мереж.

– Робота йде занадто повільно. Минуло майже 2 місяці розмов, а результату нема.

Відтепер щопонеділка в обласній адміністрації засідатиме штаб з підготовки до опалювального сезону. Прошу всі зацікавлені служби активізувати роботу, - наголосив керівник Закарпаття Олександр Ледида.

Щотижневі наради з оптимізації теплопостачання за участі представників міст, «Закарпаттяобленерго» та «Закарпатгазу» буде проводити перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також