Школа на Іршавщині відзначила 100-річний ювілей

14
1

Шкільні роки, одні з важливих моментів кожної люди. Перші кроки до знань здійснювалися саме в загальноосвітніх навчальних закладах. Ось і свій шанований і вагомий вік - сто років з дня заснування - днями відзначала Довжанська ЗОШ I-III ст.

 

Святковий концерт відбувся в будинку культури с. Довге, де зібралося чимало поважних гостей та випускників школи. 
 
Заступник голови райдержадміністрації Мирослава Кула приєдналась до вітань.  Посадовець побажала колективу і школярам розквіту та значних здобутків їхньої «другої домівки» - школи. Мирослава Василівна вручила грамоти від імені голови райдержадміністрації Віктора Феєра кращим працівникам школи. Також присутніх привітав керуючий справами райради Євген Свириденко, який вручив грамоти від імені голови районної ради Станіслава Сухана кращим випускникам цієї школи. Своїх колег - освітян вітав заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації Андрій Андрішко. Представники влади окрім побажань, подарували закладу мультимедійний проектор. 
 
Цього дня подарунків «ювілярці» - Довжанській ЗОШ I-IIIст. дісталось чимало. Представник обласного депутата Степана Деркача в Іршавському районі Олександр Митровцій вручив комп’ютер та енциклопедичні видання колективу школи. 
 
В різні періоди існування закладу були свої проблеми та свої досягнення. Гості свята мали можливість переглянути відеоролик про історію школи. Згадували й директорів навчального закладу, зокрема, Миколу Макаренко, Ганну Селянчин, Валентина Ходаковського, Поліну Шевченко, Івана Цільо, Олександра Ляха, Дмитра Павловича, Івана Завадяка, Федора Палатного, Марію Косик, Ганну Пелехату. Останні двоє виступили цього дня на святі зі словами вітання своїм колегам та поділилися спогадами про здобутки школи за час їхнього керування.
 
Нинішній директор загальноосвітнього закладу Іван Лендєл гостям свята розповів про досягнення Довжанської ЗОШ I-III ст. Школярі беруть активну участь у районних, обласних та всеукраїнських олімпіадах з різних предметів. Випускники школи досягли чималих професійних здобутків, займають високі посади, як в районі так і в області, - зазначив Іван Іванович. 
 
Святкові дійства супроводжувалися виступами художніх колективів Довжанської школи мисцетв, учнів та учителів школи. Вели святковий концерт Юрій Мельник та Оксана Костецька.

Коментарі

L
Lewcom

Детальніше .. http://dovgeschool.at.ua/news/svjatkuvannja_100_richchja_dovzhanskoji_zosh_i_iii_st/2011-12-26-8

Читайте також