Школам заборонили "відпрацювання" по суботах

37
17

Відповідний лист, в якому визначено структуру нового навчального року, підписала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У документі чітко визначено, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах має розпочатись 1 вересня і закінчитись не пізніше як 1 липня наступного року, йдеться на освітньому порталі.

Зазначаєьтся, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою за 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин чи температурний режим).

А от структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюватимуть школи за погодженням з органами управління освітою.

Якщо навчальний тиждень буде п’ятиденний, відпрацювання уроків по суботах не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Відпрацювання по суботах не дозволяється навіть з метою надолуження навчального матеріалу чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону.

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів, учні 4, 9 та 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію. Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.

У Міносвіти зазначають, що загальноосвітні навчальні заклади спільно з органами державної влади та органами місцевого самоврядування прийматимуть рішення щодо карантину, припинення чи продовження навчального процесу з поважних причин.

Кількість фактично проведених вчителями уроків може бути меншою від попередньо запланованої. У такому випадку навчальний заклад та вчителі обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання.

Менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати.

Коментарі

В
Вальтер

Щоби окупувати народ, не потрібно традиційної "гарячої" війни. Головне окупувати його інформаційний простір, насамперед ЗМІ та освіту. І одним потенційним конкурентом для світового уряду стає менше...

Д4
До 45

Ага, на цьому вся схожість і закінчилася. Тепер і програми складні, і підручники недосконалі, бо пишуть їх люди абсолютно відірвані від освіти.

П
профі

я учився в совковій школі- се кошмар...... достали ня гуманітарні науки, дві літератури, дві мови, суспільствознавство, історія і ботаніка. Любив фізику і фізкультуру, а тепер зазвідайте десятикласника, чи може розрахувати спіраль до електроплитки - сумніваюсь. А зато учать похідні брати і інтеграли..... мат_аналіз, панімаєш...... а ще по суботах ми училися - ото була нагрузка, любі малята, хлопчики й дівчата.......

Т
тато

туй правду мае гентеш....и школяр!

4
45

при радянській владі теж урок 45 хвилин але репетиторства не було за вимушене репетиторство треба жалітися у міський відділ освіти а не поможе то на рагячу лінію Міністерства освіти

ДЛ
До Лари

То не платіть свої кровні, я от сама з малим займаюся. Але для цього ж і самому треба не дурнем бути.

Ж
Ж.

Батьки, які наїжають на вчителів, а ви не задумовувалися над тим скільки часу вчитель реально може присвятити вашій дитині на уроці?! 45хв і приблизно 30 дітей, на виході близько 1,5 хвилини на кажного, і то, це якщо всі зразу сядуть і будуть уважно слухати. А тепер ще й програми такі, що волосся дибом, грузять дітей, а потім дивуються, чому діти вчитися не хочуть. От і приходиться або самостійно з дитиною ще доучуватися по кілька годин на день, або до репетиторів ходити.

Л
Лара

Як не крути ,а правда на стороні батьків - діти реально не встигають вчитися : довгострокові канікули, свята, вихідні, КАРАНТИН,-більше дома сидять ,чим вчаться,а зарплата вчитилям то йде....от і залишається(хочеться,щоб дитина хоч шось знала)йти до репетитора(того ж вчителя) платити свої кровні...

Г
Гентеш

Що би не говорили про Союз, але радянська система освыти та її якість була в рази кращою, ніж сьогодні. Глобалісти руками своїх креатур нам нав"язали "ринкові оеформи" і економіка збанкротувала. Тепер вони нав"язують модні "болонську систему" та ювенальну юстицію, а в результаті освітній та моральний рівень більшості молодих людей опустився до плінтусу. Ну що ж, ще одним конкурентом на міжнародній арені стало менше.

Щ
Щирий

А бацькам зайти на перервах в школу та з боку подивитсь,як Вашой чадо носиться ,як угорілий з крикакми та писком по коридорах, Слабо??? Та зробити зауваження,щоб не ганьбило хфамілію. А старші можуть йти з дому ще з цигаретликами. А за хамство вчительці ніхто на Україні не цікавиться. Хами і ......будеш іздити на мирсидисах, як ці уже возяться

Б
Берегово

згідна з тим ,що немає нормальних вчителів-одні старі,які ледве ноги волочать,мають високу зарплату,постійно відпочивають,та ще й умудряються давати приватні уроки.У нас взяли моду вже з першого класу ходити на додаткові уроки.Я думаю ,що вчителів в 50 треба гнати на відпочинок!!!

П
пгш

в гівназії не опечатка постійно битки між дітьми лем директорша куплена все замовчує стараєся прикрити мажорів най дивиться щоб їй на голову не сіли получати подарки добре але має бути якась робота показана

ДБ
до батька

а все починається з корупції і хабарів при поступленні і навчанні в педучилищі та педвузах, бо педагогом треба ще мало і родитися і бажання, а не лим кошельки батьків. А основне, ладно ко вже вчиться, але потім всі слабаки і двоячники з вузів дістають робоче місце по блату і за гроші, а кращі педагоги вимушені іти на ринки, в бізнес та за кордон. Таким чином і калічать наших дітей і то лиш буде чим далі тим гірше, бо старші дійсно педагоги уходять, а на їх місце приходить бездарь. Кстаті, дуже схожа ситуація в медицині та силових структурах, тому так файно і живемо, кіть кардинально не міняти ситуацію, то буде біда.

Б
Батько

Це - щоб вчителькі бідні не перепрацювалися. Дітей, звісно, шкода, бо задарь в школі просиджують через вигадки дубоголового Міносвіти (одна 11-річка чого варта, а їм ще й 12 хочеться). Півмільйона освітян і так на найбільший державній синекурі - три місяці відпочиавють влітку, майже місяць взимку, тепер взяли моду по повмісяця карантини та "економії опалення" вводити. Чи не забагато? Плюс школи практично не працюють мінімум за день до свят (8 березня, Великдень тощо). Апп правий - а як бути реально працюючим батькам, котрим доводиться постійно думати, куди подіти молодшокласників під час постійних вчительських вакацій? Я вже не кажу про якість освіти, яку надають наші напівграмотні вчительки (чоловіків в школах майже нема, бо їм не вижити в цих зміюшниках). Та хоч би якусь безпеку гарантували! Але й того нема. Дітей в школах б"ють, обкрадають, вчать пити й курити, а школам головне - не виносити сміття з хати!

П
Правда

здається пані гриневич освіту здобувала ще за радянських часів. за нинішнього стану викладання та здобуття, вона у кращому випадку мила би унітази у Польщі або Італії. і додатковий рік навчання для учнів, не дасть ніякого ефекту. за 25 років так попрацювали, що систему убили вкрай.

Ш
ШКОЛЯР

Пропоную ще відмінити контрольні роботи, дпа та зно. А можна й взагалі все навчання скасувати. Цьому уряду розумні люди не потрібні, потрібне лише тупе стадо, свіже м'ясо для ато, яке буде думати що у всьому винні "кляті москалі" СЛАВА УКРАЇНІ!

А
апп

діти і так лем дома сидять самі що робити працюючим батькам з такими порядками як надуманий карантин

Читайте також