Школяр з Нижньої Апші, який жорстоко вбив друга, сяде на 3 роки і 6 місяців

12
18

Такий остаточний вирок, після довготривалого розгляду справи, виніс сьогодні 24 травня суддя Мукачівського міськрайонного суду.

Як дізналось Mukachevo.net хлопцю за жорстоке вбивство свого товариша суд дав 3 роки і 6 місяців.

Мукачівським міськрайонним судом неповнолітнього визнано винним у вчиненні злочину за статтею 116 ККУ, а саме в умисному вбивстві, вчиненого у стані сильного душевного хвилювання.

Так як звинувачений визнав свою провину, то замість максимальних 4 років покарання, школяр отримав 3 роки і 6 місяців ув'язнення.

Крім того, суд стягнув на користь потерпілих 1,5 млн грн моральної шкоди.

Нагадаємо, у грудні минулого року суд дозволив випустити хлопця під заставу 160 тисяч гривень, через що селяни перекрили трасу Мукачево – Рогатин у селі Нижня Апша. Згодом Хустський суд змінив ухвалу.

Усі деталі про жорстоке вбивство, в якому підозрюють 14-річного закарпатця, читайте у нашому окремому матеріалі

Коментарі

М
Мукачівець

Дали справу рішати самим взяточникам. ...

F
Fiodor

Sudiam nado dati po disiatocie za tacoi prigovor

В
Ваня

Ану нехай завалять ту судю шо давала вирок на скільки сядуть?

М
мория

довичне дати

М
Маша

Тихо, там сам голова суду рішає і головуюча дуже віруюча, тому все добре порішали.

М
Мукачівець

Тот садіст уже когось різав один раз у Солотвині на озерах, та справу замяли..... А тепер дали на сміх за жорстоке вбивство 3,6 роки!!! Оби пак суді ще не шкодовали кіть ще когось вбє...!!!! Продажні падли!!!!

М
мукачівець

шо у тої шалави судді на дурній копоні?голуби на неї насрали?

К
Кот

І не сяде. По Закону "Савченко" вже відсидів половину, буле проситись на УДО і випустять.

Х
Ханига

Якщо правильно пам"ятаю, вбивство сталося через те, що потерпілий виграв у "хлопчика" в комп"ютерну гру, от він і образився. А в чому тут приниження честі і гідності особи чи жорстоке поводження потерпілого! Програш у грі рівноцінний життю?!?!?! Але більше запитань не до суду, а слідчих, які кваліфікували злочин по такій статті. Суд лише скористався цим.

Х
Ханига

Стаття 116 Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання, зумовленому жорстоким поводженням, або таким, що принижує честь і гідність особи, а також за наявності системного характеру такого поводження з боку потерпілого, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

D
Dmytro

1. Стаття 115 ККУ: умисне вбивство - 7-10 років. 2. Стаття 115 ККУ п.2 - (малолітньої дитини - потерпілому не було 14-ти) 3. Стаття 115 ККУ п.4 - (вчинене з особливою жорстокістю) - від 10-ти до 15-ти років або довічне. Суд обирає 116 ККУ. Порада суддям: Стаття 119. Вбивство через необережність - 3 роки обмеження волі. Відповідно до статті 72 ККУ перебування під вартою рахується день за два, тому близько двох років вже відсидів. Зараз стихійне лихо в Закарпатті (повінь) - підстава на тиждень відлучитись. Потім необхідність звернутися в медичний заклад - ще трохи часу. Далі необхідність скласти іспити в навчальному закладі - ще трохи часу. Так законним способом можна було відкосити. Або взагалі після 6-ти місяців не порушення порядку виконання покарання може проживати за межами гуртожитку з батьками і приходити раз на тиждень для галочки. 2 роки по 72-гій статті вже є, претензій з боку виправних центрів не може бути, бо його там і не бачили. Г - Гуманність

ДА
до Анжела

так це два рiзнi випадки, з двома рiзними бюджетами на "вирiшення" справи. Не забувай, у якiй країнi живеш.

А
Анжела

Нічого не розумію. Стаття трохи нижче , де йдеться про закарпатця який вбив товариша поліном , отримав 10 !!!!! Років. А за жорстке вбивство , з маніакальними признаками , дають 3 ,5 років?? Це як. Тай напевно , за хорошу поведінку та амністію вийде з вязниці через рік.

Н
ник

дааа....таке жорстоке вбивство и за це 3 з половиною роки??????????????? бабки роблять свое дило суд проплачений ще з перших днив! в нас справедливости нема и не буде все виришують гроши! пичалька.... якби дитину судди вбили то невже теж вирок був би так само

Y
yurii

Как дешево стоит чья то жизнь

П
Прр

Мало

JS
John Snow

Жорстоко вбив ножем, наніс більше 20 ріжучих ударів, перерізав горло, і це всього навсього 3 роки 6 місяців?? Дуже шкода за таку судову систему в нашій країні. Душевне хвилювання ?? Пффф.... Малий садист має сидіти мін 15, а то і довічне.

В
Вася

Що за хрень у головоючої на голові?най іде в церкву з тим платком,вона представник феміди в даний момент

Читайте також