Школярам Міжгірщини допомагали обрати професію

3
0

Лічений час залишається до завершення цьогорічного навчального року. Через декілька днів для учнів випускних класів пролунає останній дзвінок. І все менше часу залишається для того, щоб визначитись з правильним вибором у професійному плані.

 

 

Обрання професії — це як друге народження для людини. Тому при її виборі перш за все необхідно враховувати основний профорієнтаційний принцип: “хочу”, “можу”, “треба”.
 
Самостійно визначитися у світі професій і зробити правильний вибір з урахуванням потреб ринку праці вдається далеко не всім. Щоб допомогти учням у цій справі, державна служба зайнятості впровадила такі інноваційні проекти як: “Діловий профорієнтаційний щоденник школяра” ПАК “Профорієнтаційний термінал”, мобільні профорієнтаційні центри. “Ділові щоденники школяра” на початку навчального року отримали учні 7-11 класів всіх шкіл району. Проф-орієнтаційні термінали встановлені в усіх загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів Міжгірщини.
 
Протягом навчального року із школярами проводились різноманітні профорієнтаційні заходи: профорієнтаційні уроки, конкурси малюнку “Професія моєї мрії”, КВН, професіографічні екскурсії, дні відкритих дверей центру зайнятості та Міжгірського професійного ліцею, на яких охоплено 4675 школярів.
 
Спеціалісти служби зайнятості проводили зустрічі з практичними психологами ЗОШ району, директорами навчальних закладів, заступниками директорів шкіл, батьками для вирішення профорієнтаційної роботи. Докладено максимум зусиль для того, щоб зорієнтувати кожного випускника з вибором професії, допомогти визначитися професійно, грамотно підійти до її вибору.
 
Міжгірський районний центр зайнятості протягом всього літнього періоду продовжуватиме постійні дні відкритих дверей для учнів загальноосвітніх шкіл району та запрошує всіх взяти участь у їх проведенні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також