Школярам Міжгірщини розповідали про актуальні професії

12
0

Нещодавно, фахівцями Міжгірського районного центру зайнятості було проведено ряд профорієнтаційних заходів з випускниками 11-х класів Пилипецької загальноосвітньої школи. Їх мета - розширення уяви старшокласників про світ професій та шляхи їх здобуття.

У ході зустрічі начальник відділу активної підтримки безробітних Іван Баран ознайомив школярів із станом ринку праці району та барометром актуальних професій, які є та залишатимуться актуальними на ринку праці в найближчий час.

Значною підмогою в питанні вибору професії та навчальних закладів де її можна здобути, на сьогодні є програмно-апаратний комплекс - «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» який розміщений та успішно працює у кожній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів району.

Фахівці центру зайнятості звернули увагу випускників на навчальних закладах нового типу таких, як центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. З метою більшої конкретики щодо даних навчальних закладів, кожному випускнику школи було презентовано буклети з переліком професій, які можна там здобути, терміном та умовами навчання.

Враховуючи те, що Пилипець є туристичним центром Міжгірського району, більшість випускників вважають, що найбільш затребуваними професіями в регіоні є ті, які сприяють розвитку туризму.

Фахівці центру зайнятості сподіваються, що надана інформація допоможе школярам правильно обрати навчальний заклад та здобути актуальну на ринку праці професію.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також