Школярам обіцяють, що проблем з підручниками не буде

6
0

У Міністерстві освіти, науки, молоді та спорту пообіцяли, що цього року дефіциту підручників не буде.

За даними Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, надруковано вже близько 70% від запланованого на цей рік.

Підтверджують таку інформацію і львівські освітяни. Чи не вперше за останні роки підручники в область почали надходити до початку навчального року.

Цього року до області вже надійшли нові книжки для одинадцятикласників з фізики, хімії, української мови, світової та української літератур, біології - загалом 19 найменувань. Це удвічі менше від потреби, але 16 серпня очікують наступної великої партії підручників, розповіла заступник начальника обласного управління освіти Богдана Біляк.

Загалом для 2011-2012 навчального року має бути надруковано 5 мільйонів книг. Утім, Леся Оробець, депутат Верховної Ради, член Комітету з питань науки і освіти має сумніви щодо вчасного видруку та доставки більшості з них.

"Зараз на так званих складах є близько 23 найменувань, сорок із чимось найменувань підручників мають бути ще надруковані. Цього року, як і раніше, були збої в фінансуванні. Боюся, шансів, що всі сто відсотків підручників будуть доставлені в усі школи на 1 вересня, практично немає. Школярі, в першу чергу 11 класів, постійно стають заручниками навчання на пальцях. Їм, як минулого року, в електронному варіанті вішали на сайті перші розділи підручників, які нібито роздруковували на нібито існуючих (наприклад, у сільській місцевості) принтерах".

Окрім цього, в уряді планують ще одне нововведення. Зокрема, з наступного року замовляти конкретні підручники будуть не управління освіти, а самі школи. У Міністерстві освіти, науки, молоді та спорту вважають, що тоді підручники стовідсотково відповідатимуть потребам вчителів та учнів, які працюють із ними.

Щороку у вересні українські школярі стикаються з нестачею підручників. Зокрема, у 2010 не встигали видрукувати навчальні книжки для десятикласників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також