Школи Закарпаття запрацюють у разі вакцинації 80% працівників

11
9

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів, якою внесено зміни до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, що ухвалена 28 липня.

Згідно з документом, у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки робота закладів освіти буде можлива лише за умови вакцинованого персоналу на рівні 80%.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, однією з важливих новацій постанови стають правила роботи закладів освіти в умовах карантину.

«У разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу», – наголошує Ляшко.

Натомість, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, коментуючи питання масової вакцинації вчителів в ефірі Українського радіо сказав, аразі юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає.

Він також наголосив, що кожен вчитель і лікар має розуміти, що він — працівник критичної інфраструктури і працівник, який власним прикладом має показувати як вірно робити.

«Вакцинуючись і медик, і вчитель подають приклад іншим і захищають своє оточення. Зараз юридичних підстав, аби не допускати не вакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає», – сказав головний державний санітарний лікар.

У Міністерстві охорони здоров'я також зазначають, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією.

Вакцинація працівників закладів відбуватиметься мобільними бригадами з імунізації.

Нагадаємо, за добу 6 серпня на Закарпатті вакцинували понад 5 тис людей.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

М
Мудрий

Але краще не терпіть , а відловіть мене і натовчіть мою медведчуцьку пудкацапську мордяку , бо знову лізу гадити на цей сайт як скажене дурло .

М
Мудрий

Потерпіть до травня 2023 року . Все має початок і кінець. Так було , є і буде .... гопота .

П
Педагог

Я вважаю що вакцинуватися повинен кожен за своєю ініціативою,хтось хоче хтось ні,але примусово вчителів,медиків і т.д ніхто не має права змушувати опираючись на психолого-моральні цінності людей,тобто тоді звільняйся,або твоя дитина не буде відвідувати школу,садочок влада не має право на такий тиск...адже може народ і повстати як кажуть у тихому болоті і чорти водяться так може статися що всі згуртуються і вся наша влада піде собі із свойов вакцинацією в одно місто.Тому нехай наші грьобані політики думають що вони роблять.Вакцина ще раз наголошую має бути зроблено людиною без будь яких натисків,примусів бо все вийде боком

Д
дідо

ниє ниякого віруса і даде спід придумали, би ся дівки не дрим...ли с ким попало. То чіпізація через 5Г. Я, ромаріко, майдаун, маючи освіту вірусолога і практику роботи із сарсами-ковідами 30 року, можеме уповісти - то усьо за гроші! Ми не маєме не єдного подтвержденія, ош то од віруса така смертность! Ми робили аналізи дома (бо лабораторіям не довіряєме) собі, пітьови і бийлови, і ниякого віруса ми у лупу не віділи! Усьо, міф розвінчаний! Люди за худобу держать. Придумали ош є туберкульоз, грип, краснуха, оспа, малярія! Того нич не є! І прививки, шо давуть у роддомі, то чіпізація на 2-бітних чіпах.

:
:)

Ковід 19 це нова релігія?! Ковтайте шановні;)

Ш
Штефан

І ця політика ведеться централізовано. Як можна неглядя всіх однаково вакцинувати, може хтось має якісь протипоказання або хвороби, ні фіга всіх учителів лікарів провакцинувати

S
stefan

Примусова вакцинація ослиною мочею ?

М
Місний

Походу Конституція України то така собі книжка, а вакцинація то основа законодавства України, без вакцини типирь і Конституція виходна.

1
17

Най сам вакцинуєся з всьов елітов верх.радою і президентами.

Читайте також