Шляхами Закарпаття пройде всеукраїнський автопробіг

4
0

2-5 травня через Закарпаття пройде колонна автопробігу "Навколо України", організованого Інтернет-проектом Doroga.UA. Підтримку проекту здійснює компанія Nokia, котра пропонує безкоштовну якісну навігацію на приладах Nokia. Смартфони Nokia з картами Ovi будуть використовуватись учасниками під час автопробігу.

Головна мета пробігу - перевірити на практиці поточний стан дорожньої та туристичної інфраструктури всіх регіонів України. Крім того, метою є пропаганда внутрішнього туризму в Україні, популяризація автомобільного туризму, розкриття туристичного потенціалу українських регіонів.

Кільцевій маршрут автопробігу прокладений по асфальтованих дорогах (ґрунтові дороги складуть не більше 5% маршруту) вздовж усього кордону України. Перевага віддано не найближчим до кордону дорогах, а тим, що проходять повз цікаві туристичні об’єкти. Пробіг стартує 13 квітня з площі Слави в Києві і завершиться там же 9 квітня, у День Перемоги.

Сервісно-технічну підтримку автопробігу по всьому маршруту забезпечує Український автомобільний холдинг: http://uaholding.com.ua/

Прийом автопробігу в Закарпатті забезпечує Туристично-інформаційний центр Закарпаття: http://tourinform.org.ua/

У неділю, 2 травня, колона з 6 автомобілів постійних учасників автопробігу прибуде до Рахова з Яремчі. Учасники відвідають Центр Європи і Колибу-музей в Діловому. Далі колона вирушить до Хуста, де учасники побувають у Долині нарцисів та на сироварні у Нижньому Селищі. Привал з візитом у винні підвали запланований у м. Берегово.

У понеділок, 3 травня, колона вирушить у м.Мукачеве, де учасники автопробігу відвідають замок "Паланок". На 14:00 запланована зустріч з представниками закарпатського клубу ""Outlaw" на центральній площі Мукачева, після чого спільна автоколона вирушить у с.Середнє (відвідають замок тамплієрів, винзавод "Леанка"), потім в м.Чоп (найзахідніша точка України) і фінішує в цей день в Ужгороді.

Після добового відпочинку в Ужгороді, вранці середи, 5 травня, автопробіг через Невицьке, Перечин та Ужоцький перевал попрямує до Львівської області.

З подробицями проекту ви можете ознайомитися на сайті http://doroga.ua/

З питань координації та освітлення автопробігу звертайтеся до керівника клубу автотуристів Doroga.UA Андрію Тичині: editor@doroga.ua, tychyna@mail.ru

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також