Шокуючі кадри: тони закарпатського сміття на кордоні з Угорщиною (ФОТО, ВІДЕО)

13
13

Екоактивіст Віктор Бучинський днями відвідав угорське місто Вашарошнамень та допоміг прибирати гори пластикового непотребу закордонним колегам.

Вже вкотре на кордон Угорщини річка Тиса приносить гори сміття. І знову Україна заплатить величезний штраф за екологічну небезпеку.

Працівники водного господарства міста Вашарошнамень і екоактивісти змушені виловлювати купи непотребу з води. Роблять це майже цілодобово в холодну дощову погоду. Далі його направляють на базу водного господарства де непотріб відстортовують та перероблять чи утилізують. Та все це мали б робити країни з яких сміття пливе: Україна та Румунія.

Закарпатський екоактивіст Віктор Бучинський також поїхав допомогти закордонним колегам ліквідувати сміттєву пляму. Чоловік зняв на відео, як в Угорщині поводяться з непотребом.

Один з засновників угорської природоохоронної організації "РЕТKUPA" Молнар Давід Аттіла звернувся у відео до українців, і зокрема до закарпатців, з проханням не викидати весь непотріб у річки. Поважати себе та своїх сусідів.

Екоактивісти кажуть, що шляхи вирішення сміттєвого питання є:

  • Інформаційна пропаганда сортування ТПВ;
  • Заохочення населення сортувати ТПВ;
  • Роздільний збір та вивезення ТПВ;
  • Будівництво сміттєпереробних та сміттєспалювальних заводів.

Також вже є й законопроект про управління відходами, який на законодавчому рівні зможе врегульовувати питання сортування та переробки сміття, але поки що він пройшов лише перше читання.

Нагадаємо, проблема засміченості річок з кожним роком стає більшою. Минулого року угорці скаржились президенту України через закарпатське сміття.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
Іван

Киби не Україна то мадяри з голоду померли, цигани лидачі, безпринципові, з бідною мовою яку нізто і ніде не говорить скоро вимруть, або по німецьки будуть говорити!

Я
Я

Путін виноват!!! Путін приносить ЛЕМБЕРГСКИЙ (Львовсьвий) МУСОР в Чоп!!!

ДE
До Ede

Точно сказано, мы для соседей по развитию примерно как телеп по отношению к нам.

Я
Я

Пока не решат проблемы вывоза в селах(в комплекте с усилением отвественности в городах) то ничего не будет. Организация вывоза мусора это вопрос инфраструктуры, с которой в текущей экономической и политической ситуации будет только хуже. Усиление ответственности в городах может быть только при сильном государстве которым Украина не является и в ближайшее время тоже не будет. Мадяры готовьтесь, будет только хуже.

E
Ede

Наш рідний край для сусідів, як Бороктелеп для мукачівців.

БР
байден рюрикович

Путін зупинись! не кидай сміття в наші річки!!!

Т
так

якщо людей заставляти сортувати, то як заставити? Пендрик би добре поміг, але почнеся виття черні і бидломаси типу майдауна, ромаріо, рабиновича, шо фашистський диявол повернувся. Май розумно, у ціну класти гарантовану вартість усього процесу утилізації. Але і з бюджету тоді прибрати витрати на компенсації таких відшкодувань (бо гроші ідуть, а сміття росте, як з транспортом - за пенсіонерів компенсації мільйонні ідуть, а перевізники ниють)

ДС
до сміття 21.22

21.22 я розумію так ,що з сміття з такими як ти нам не вийти. Бо впорядкувати такий жах мають люди , а не місцева влада. А влада нічого не вирішує, крим розподілу бюжедта

Г
Ганьба

Ганьба усім . Свідомим і не дуже свідомим. Головне, щоб на Закарпатті не було угорьського сіпіратізьму

Х
Хто

Вооо правильно. Я 3 коруни в Чехах залога лишав в чеку за скляну бутилку, і ті 3 коруни мош було вернути, просто понести в автомат і оно мені верталося чеком. Та і в нас так мож зробити. Заплатити за скляну, за пласмасову на касі, а потім щоб вернути треба здати. І да це проблема наших депутатів, а чого їх? Бо людям нема кула мусор тот дівати, у тих краях точно такоє як мусорка не ходить. Да наші люди свині, я согласний, но най раз у тиждень машина заїде у село і заберк мусор

ББ
бийло бачі

нашо придумувати біціглі , заставте виробників забирати свої фляжки .. покладіть автомати які будуть приймати сю тару .. ви купуючи воду платите наприклад 50 коп за фляжку , як упьете несете сю фляжку у автомат і вам вертають гроші .. а дале виробник най авать завод по переробці пластику най го беруть ...

ДЕ
до еколога

з тебе такий еколог як з гагаріна гінеколог, причому туй губернатор , шо ото він сміття мече в ярок ци в річку. то всьо менталітет наших корінних жителів, яким на всьо насрати і на екологію і на штрафи

Е
Еколог

Будапешт ,Братіслава, Прага,Бухарест бірувуть навести порядок. А наші керовники нич не валовшні. Най губернатор та голова обл. ради поїдуть та повчаться у людей.Усі наші керовники самі визвалися керувати. Нико їх силов не заставлять йти у владу. Лем ганьбу роблять

Читайте також