Штефаньо разом з дітьми героїв АТО виготовляв Пасочки для військових (ФОТО)

3
0

Майстер клас із випікання пасок та виготовлення шоколадних писанок провів для дітей відомий на весь світ закарпатський кондитер Валентин Штефаньо. Спекти паску для воїна — це те, що не просто відволікло дітей від насущних проблем та дало їм неймовірний заряд позитиву.

Загалом у майстер-класі взяло участь 12 дітей батьки яких боронять вітчизну на фронті війни. Приємною несподіванкою стало шоколадне дійство і для дітей зі сходу. Співорганізаторами події стало управління освіти міста Ужгород.  Вони також часто проводять різні події для дітей. Валентин Штефаньо, який проводив майстер клас, підкреслив: «У матеріальних масштабах ми не можемо похвалитися величезними досягненнями у допомозі військових. Але значення заходу не у кількості допомогли, а у тому, аби підтримати бійців духовно, щоб воїни знали: ми думаємо про них, переживаємо і хочемо, аби вони хоч трохи були ближчими до Великодня. Я вважаю, що це наш обов’язок!»

Як Валентин, так і вихованці ужгородських навчальних закладів, прикрасили пасочки не лише горішками та родзинками. Без перебільшення вони осипали вироби своєю любов’ю. Та позитивна атмосфера, яка панувала у майстерні, обов’язково зігріє воїнів на передовій, пише Марічка Черничко, Прес-служба ГО «Закарпатська громада».

«Это так прелестно! Чувствую себя настоящим шеф-поваром! Я первый раз пеку пасху, мы еще никогда не делали ее! Я это шоколадное яйцо обязательно сохраню к празнику!»,  — розповіла Аня Гаврилюк, у якої увесь ніс був у шоколаді.

Облизуючи пальці від шоколаду та доробляючи шоколадну писанку, Микита Педь  упевнено підсумував: «Найцікавішим було їсти шоколад! Шоколадні яйця ми робили всі разом. Не думаю, що дочекаюся Великодня, аби скуштувати готову шоколадну писанку. Напевно, з’їм її відразу! А пасочки хай їдять воїни. Вони ж зараз рятують наше життя!» 

Діти як ніхто інший розуміють, наскільки воїнам потрібна підтримка. Вони горді тим, що змогли подарувати їм частинку своєї душі. А уже завтра паски передадуть Руху підтримки закарпатських військових, і разом з іншою волонтерською підтримкою вони поїдуть у зону бойових дій.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також