Шуфрич через сина створив фірму-прокладку в Швейцарії

12
1

Експерти: Щоб гроші вимивати? Саме таке припущення робить голова швейцарського відділу Transparency International Жан П’єр Мін, про що він розповів виданню Sonntag Zeitung. Його гіпотезу підтримує Наталія Седлецька з Радіо Свобода.

Фірма-прокладка (термін запропонували якраз швейцарські аналітики) називається Real Holding Group Ltd. Юридична адреса - Санкт-Галлен, Швейцарія. Дата створення - 20 січня. Засновники - син Нестора Шуфрича Олександр та В’ячеслав Черепаня (помічник Шуфрича-старшого). Уставний фонд компанії – 100 тисяч швейцарських франків. Але у штаті компанії нема жодного працівника. Третій її співвласник за документами – юрист Патрік Стах.

«На сьогоднішній день, компанія Real Holding Group AG не отримала жодних активів або акцій. Кожен рух ретельно досліджується банком, який обслуговує рахунки компанії», – розповів Партік Стах в коментарі швейцарському виданню Sonntag Zeitung.

Як пише Радіо Свобода, в Україні з родиною Шуфричів пов’язана компанія зі схожою назвою – ТОВ «Реал Груп», її засновники – Нестор Шуфрич та Вячеслав Черепаня. Ця компанія через ТОВ «Ласпі» причетна до захоплення стоянкового пункту для суден, що знаходиться біля мосту Патона у Києві, на Видубицькому озері. Окрім того, В’ячеслав Черепаня разом із Марією Шуфрич (вже покійна мати Нестора Шуфрича) – значаться співзасновниками благодійного фонду «Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського». Цей фонд ще у 2000 році отримав в оренду на 49 років відому садибу Сікорських у Києві за адресою вулиця Ярославів Вал 15-Б. Нові орендарі зобов’язались реставрувати напізруйновану садибу протягом трьох років, утім цього досі не зроблено.

«Українські політики відкривають фірми-«прокладки» в Швейцарії, як правило, слугують для швидкого переводу сумнівних активів із України за кордон. Це найбільше стосується компаній із не до кінця зрозумілими функціями, які не мають людей у штаті», – зазначив П’єр Мін, голова швейцарського відділу Transparency International.

Але в умовах фактично холодної війни, санкцій та постійного моніторингу фінансової діяльності представників режиму Януковича, провернути щось Нестору Шуфричу навіть через своїх рідних чи найближчого оточення буде вкрай важко. Тим паче, що Швейцарія долучилася до країн, які озвучили готовність застосувати санкції до російських та українських посадовців. 

Коментарі

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкаев Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як Людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити I розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi, пiдступнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

Читайте також