Шведські експерти провели семінар для мукачівських бібліотекарів (ФОТО)

12
0

На семінарі, який зібрав спеціалістів у Центральній бібліотеці Мукачева, обговорили практичний підхід до співпраці з читачами, які мають вади зору.

План науково-практичного семінару "Сучасні інформаційні системи для українських користувачів з вадами зору: перша українська дейзі-бібілотека" включав знайовство з учасниками проекту від України та Швеції, пояснення переваг дейзі-книг, а також вивчення історії дейзі в Європі та США.

Крім того, семінар включав проведення майстер класів для розділених груп учасників семінару, який зібрав близько сотні бібліотекарів із міста та району. 

На науково-практичному семінарі були пристуні й представнки ГО "Злагода", організації осіб з обмеженими можливостями (особливими потребами). 

Як відомо, дейзі – це особливо зручний для користувачів із вадами зору формат, оскільки він має функцію навігації аудійованою книжкою: повністю незряча людина спроможна протягом декількох секунд віднайти будь-який потрібний їй розділ, параграф, сторінку тощо в такій аудіокнижці. 

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також