Швейцарці вчать закарпатців господарювати

5
0

у лісах

12 українських фахівців повернулися з навчальної поїздки до Швейцарії, яку організував Швейцарсько-український проект розвитку лісового господарства в Закарпатті FORZA, – повідомив 5 жовтня власкор ЗІКу.

За словами учасника поїздки координатора компоненту лісового господарства проекту, доцента Національного лісотехнічного університету України Миколи Чернявського вже певний час українці та швейцарці опрацьовують способи наближеного до природи лісівництва у Закарпатті. «У законодавчу базу лісового господарства України доцільно ввести більш конкретні вимоги щодо наближеного до природи лісівництва, – вважає Микола Чернявський. – А також застосовувати довготермінове планування на основі оцінки кожної лісової ділянки з метою формування стійких продуктивних лісових екосистем, зокрема у Карпатах за принципами вибіркової системи господарювання».

  Для сталого використання лісових ресурсів, передбаченого законодавством, лісове господарство Швейцарії, незалежно від форми власності на ліс (1/3 лісів – приватні, 2/3 — державні та комунальні), ведеться переважно на основі принципів наближеного до природи лісівництва.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також